Onderdeel van het samenwerkingsverband Slim Langer Thuis

100ste slimme slot geplaatst bij zorgorganisaties Hoeksche Waard

Het zorginfraprogramma Slim Langer Thuis bereikte onlangs een mijlpaal: de plaatsing van de honderdste slimme toegangsoplossing bij thuiszorgcliënten in de Hoeksche Waard. Voortaan kunnen gemachtigde thuiszorgmedewerkers hier naar binnen met de mobiele telefoon. Ze hoeven dus niet meer eerst een sleutel op te halen, wat kostbare tijd kan schelen.

“In samenwerking met Polvo installeren we, na toestemming van de individuele cliënt, in totaal meer dan 400 sloten”, vertelt projectleider Anne-Marie Klaassen van Eurocom Group. “De cliënten krijgen daarbij een uitvoerige uitleg over het waarom en over de werking van het slot.”

Installatie van personenalarmering

Daarnaast start Polvo met de installatie van de personenalarmering: in totaal voor de Proof of Concept (PoC) zo’n 135 alarmaansluitingen. De cliënten worden daarbij voorzien van mobiele- of digitale alarmering. Voordeel van mobiele alarmering is, dat de cliënt overal in huis een spreekluisterverbinding kan maken. Is het bereik in een woning onvoldoende, dan wordt digitale alarmering geplaatst met behulp van een OCC | Technology Partner. Anne-Marie: “Het betekent een andere werkwijze voor Stichting Personenalarmering Hoeksche Waard. Ook de medewerkers van de SPHW hoeven straks in geval van een alarm buiten kantooruren niet meer eerst de sleutel op te halen op een kantoor.”

Geëvalueerd

Inmiddels is de PoC van de toegang afgerond en geëvalueerd: van elke zorgorganisatie werkt nu één team met de slimme sloten. Wim Scheepers, projectmanager bij Polvo BV: “We krijgen alleen maar positieve feedback van de zorgmedewerkers. Ze vinden het heel fijn dat ze direct naar de cliënt kunnen en toegang hebben met hun smartphone, zeker ook met het oog op corona. Op die manier gaat er geen kostbare tijd verloren én is het besmettingsrisico veel kleiner. De zorgmedewerkers geven daarom aan zo snel mogelijk door te willen met de implementatie.” Na instemming van de samenwerkende zorgorganisaties worden de sloten en de alarmering uitgerold naar alle andere teams en cliënten.

Slim Langer Thuis

Slim Langer Thuis is het gezamenlijke zorginfraprogramma van de zorgorganisaties Zorgwaard, Heemzicht, Alerimus en SPHW, woningcorporatie HW Wonen en de gemeente Hoeksche Waard. Onder dit programma vallen diverse projecten. In een aantal projecten speelt Eurocom Group een rol met Open Care Connect | Thuis. Deze dienst moet zorgen voor veiliger wonen en slimmere zorg. Met als doelstellingen om de zorg zo lang mogelijk uit te stellen (preventie), het helpend vermogen met én voor de lokale gemeenschap te versterken (participatie) en de zorgcapaciteit te vergroten door slimmer te organiseren (innovatie).

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp
Slim Langer Thuis - Toegangsoplossing

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.