Open Care Connect voor Thuis: naar één goed netwerk rondom én voor de cliënt

We blijven langer thuis wonen. Dat lukt alleen met een goed netwerk van zorgprofessionals en mantelzorgers rond de cliënt. Met als doel: het bevorderen van veiligheid, preventie en vitaliteit, zodat mensen langer met kwaliteit van leven thuis kunnen wonen.

Met Open Care Connect voor Thuis faciliteren we thuiszorgprofessionals met slimme toegang en een slimme routering van de zorgalarmering naar zorgprofessionals, vrijwilligers, mantelzorgers en zorgcentrales. 

Vitaliteit, bewegingsvrijheid en veiligheid

Wij willen de behoefte van de cliënt en de professional (de verpleegkundige en op termijn ook de huisarts) zo concreet mogelijk formuleren en centraal stellen. Op basis daarvan ontwikkelen we diensten die bijdragen aan een optimale samenwerking tussen zorgaanbieders in de regio én die zorgen voor meer vitaliteit, bewegingsvrijheid en veiligheid voor cliënten. 

Eén visie en ambitie

We ontwikkelen Open Care Connect voor Thuis samen met partijen met dezelfde visie en ambitie: zowel zorgorganisaties als onze technologie- en implementatiepartners. In een duurzame samenwerking integreren we slimme (eHealth) puntoplossingen. 

Onze rol: strategisch consultant

Op alle vlakken is er verandering nodig. Eurocom Group fungeert met het concept Open Care Connect voor Thuis daarbij als strategisch consultant. We komen niet even een ICT-platform installeren, maar we verbinden partijen aan langdurige vormen van samenwerking.

Om zo te komen tot goede oplossingen voor individuele cliënten in de regio. We denken mee over uitdagingen en oplossingen. En stimuleren om gezamenlijke doelen te formuleren. Een doelstelling kan bijvoorbeeld zijn: de niet-planbare zorg beter kunnen managen. En natuurlijk: de zorg betaalbaar houden.

Hoe werkt het?

Open Care Connect voor Thuis is een totaalpakket aan software, producten en diensten voor langer thuis wonen. Het omvat apparatuur zoals slimme sloten en (mobiele) alarmering, software zoals een cloudplatform en een mobiele app maar ook service, ondersteuning en onderhoud van apparatuur. Daarnaast ondersteunen we processen met workflow tooling en Business Intelligence.

Er is één centrale app voor de thuiszorgmedewerker. Met de app kan de medewerker diensten in- en uitschakelen, zorgalarmen ontvangen en afhandelen, deuren openen én bijhouden hoe de zorg is geregeld voor de cliënt. De app draagt bij aan een goede samenwerking van zorgprofessionals, zorgcentrales, mantelzorgers en vrijwilligers rond om de thuiswonende cliënt en diens familie en kennissen. 

 

Eén uniform platform

We kijken mee naar de processen in de zorg en stellen de zorgprofessional én de cliënt centraal. Zijn de werkprocessen helder en is er goed inzicht in de behoeften van bewoners en medewerkers? Dan bepalen we hoe we de nieuw geformuleerde processen het best kunnen ondersteunen met het concept Open Care Connect voor Thuis. 

Business intelligence met de Open Care service portal

Inzicht is de sleutel tot succes. Het zorgt voor verbetering van het proces op basis van feiten in plaats van op basis van aannames. Dankzij alle koppelingen en het centrale beheer vanuit één platform (CQ-Net Live) ontstaat een schat aan data. Deze data zijn in de vorm van business intelligence (BI) is toegankelijk in het Open Care Connect service portal.

Uitwisseling van data met open standaarden

Open Care Connect voor Thuis stimuleert de interoperabiliteit. Hieronder verstaan we de bereidheid bij softwarepartijen dat alle diensten en producten die zij ontwikkelen voldoen aan open standaarden. 

De meetgegevens worden daardoor beschikbaar in de systemen van de betrokken zorgverleners. Zo heeft iedereen rondom de cliënt (en vooral ook de cliënt zelf) dezelfde actuele gegevens en weten de zorgverleners van elkaar wat zij doen. We selecteren daarom partijen met een gedeelde visie, zodat we goed kunnen samenwerken op zowel zorginhoudelijk als technologisch vlak. Samen realiseren we de benodigde koppelingen. Vervolgens bepalen we welke data de specifieke zorgverlener nodig heeft.

Doorpraten over samenwerking in de zorg?

Neem contact op met onze specialisten op het gebied van Open Care Connect voor Thuis. Wij denken graag vrijblijvend met u mee.

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.