team open care connect

Techniek maximaal in dienst van menselijkheid

Over 10 jaar zal ongeveer een kwart van de Nederlandse bevolking 65+ zijn. De vraag zal het aanbod van zorg ver overstijgen. Er ontstaat een tekort aan goede arbeidskrachten, kosten lopen te hoog op en een relatief te klein deel van de maatschappij dient de vergrijzing op te vangen. Technologie wordt vaak gezien als het antwoord, maar een wildernis aan losse puntoplossingen zorgt juist voor complexiteit. Aandacht voor gedrag, adoptie en procesmanagement is er vaak onvoldoende.

Onze visie

De nieuwe generatie ouderen is zelfbewuster, wil zijn lifestyle behouden en zal eerder kiezen voor vooruitgedachte oplossingen die preventie en vitaliteit ondersteunen. Deze senior heeft behoefte aan bewezen oplossingen en aan een team bestaande uit zorgprofessionals die hem blijven ondersteunen in zijn behoefte. Ook als eenmaal de fase komt dat een beschutte woonoplossing noodzakelijk is.

De meeste oplossingen die op de markt komen, of er al zijn, redeneren niet vanuit die behoefte en ook niet vanuit de wensen van de zorgprofessional. Oplossingen zijn veelal technologisch ingestoken of gericht op projectgericht werken. 

De missie van Open Care Connect

Als patiënt wil je zo lang mogelijk jezelf blijven als je ziek bent. Je wilt de regie, voor zover mogelijk, hierbij behouden. Maar dat is niet vanzelfsprekend in de ouderenzorg. Mensen raken met hun ziekte vaak snel hun autonomie en identiteit kwijt. Tegen de zin van het zorgpersoneel, dat binnen de beperkte mogelijkheden, zo goed mogelijk haar werk probeert te doen. Maar hier helaas vaak niet (voldoende) in slaagt door de hoge werkdruk. Technische oplossingen proberen dit op te lossen, maar het levert vaak een averechts effect op: extra werk én stress.  

Wij willen dit veranderen. We nemen de weerstand weg door echt werkende oplossingen aan te bieden en hierbij een persoonlijke benadering te gebruiken. Open Care Connect is er om techniek zo in te zetten dat het wel werkt voor het zorgpersoneel en dat patiënten echt langer mens kunnen zijn.  

Onze missie: Techniek maximaal in dienst van menselijkheid zetten 

Het ecosysteem

Open Care Connect is een initiatief van Eurocom Group B.V.

Eurocom kent de problemen binnen de zorg en heeft de afgelopen jaren het ecosysteem Open Care Connect ontwikkeld, met als doel de techniek in de zorg beter te laten werken voor zorgpersoneel en cliënten. Binnen Open Care Connect wordt samengewerkt met technologiepartners, implementatiepartners en zorgpartners. Gelijkgestemde partners die duurzame, innovatieve en schaalbare zorgoplossingen bieden voor zorgorganisaties en regionale/keten samenwerkingsverbanden in de zorg. 

Partners in zorginnovatie

We ontwikkelen Open Care Connect sámen met gelijkgestemde partners die dezelfde visie delen. Gezamenlijk, met ieders toegevoegde waarde, werken we aan een compleet ecosysteem gericht op de beste oplossingen in de zorg. Implementatiepartners én technologiepartners worden zorgvuldig geselecteerd om samen oplossingen te creëren die het verschil maken, óók over 10 jaar.