De VeranderMakers Podcast

Hoe kunnen we echt ’t verschil maken in de zorg? Nu én over 10 jaar. Dat kan niet alleen met techniek. We hebben VeranderMakers nodig. Mensen die zich met hun visie, drijfveren en expertise in zetten voor de zorg. Die inzien dat je met samenwerken veel meer bereikt. Ze gaan graag tegen de stroom in om écht impact te maken op het leven van cliënten en zorgprofessionals.

Dat levert mooie en unieke verhalen op. In de VeranderMakers Podcast gaat Tom van ’t Hek (radiopresentator, oud-huisarts en hockeycoach) in gesprek met VeranderMakers vanuit allerlei disciplines in de zorg. Zij delen hun persoonlijke drijfveren en visie over hoe het anders kan én moet. 

We spreken o.a. de directeur van een grote zorgorganisatie, een Project Manager bij een Healthcare Techbedrijf en een Zorg/Locatie Manager uit de regio Rotterdam. En nog vele anderen. 
Beluister de eerste afleveringen hieronder.

Podcast Pieter van Weijen

Beluister de aflevering

Aflevering Astrid

Beluister de aflevering

Pieter van Weijen

Samenvatting podcast met Pieter van Weijen

Gezondheid weer centraal

Pieter van Weijen heeft een missie. Hij wil iets achterlaten dat de mensheid verder brengt. Namelijk: dat de gezondheid weer centraal komt te staan in dit verkokerde zorglandschap. “Want als je weet dat de dubbele vergrijzing op je afkomt, dan weet je ook dat je het anders moet organiseren.” Die verandering wil hij teweegbrengen met inn4cure.

Samenvatting podcast met Astrid Poutsma

Aansluiten bij wat nodig is, ook buiten de gebaande paden

Hoe ziet de ouderenzorg van de toekomst eruit? Wat moet anders en welke rol speelt technologie daarin? “We moeten het lef hebben om steeds aan te sluiten bij wat een bewoner of patiënt echt nodig heeft. Ook als je daarvoor buiten de gebaande paden moet.”

Samen werken in de zorg

Deze podcast is een initiatief van Open Care Connect. De samenwerkingsmethodiek die gelijkgestemde mensen en partijen verenigt en verbindt. Met behulp van vooruitgedachte techniek maken we écht impact op het werk en leven van zorgmedewerkers en cliënten. Hiermee faciliteren we de slimme leefomgeving voor cliënten en bewoners en de slimme werkomgeving voor zorgprofessionals.