Verpleeghuiszorg aan huis met
Volledig Pakket Thuis

Ouderen blijven langer zelfstandig thuis wonen. Ook als ze door ziekte of beperking zorg nodig hebben. Met Volledig Pakket Thuis (VPT) krijgen mensen met een indicatie, verpleeghuiszorg thuis. Maar hoe regel je dat als verpleeghuis goed en veilig? Dat is een uitdaging, ook omdat elke situatie anders is. Met Open Care Connect biedt Eurocom i.s.m. partners voor iedere cliënt en in elke thuisomgeving kwalitatief hoogstaande zorginfra, net zoals in het verpleeghuis.

Volledig Pakket Thuis met de juiste technologie

Als een cliënt zorg thuis wil met de regeling Volledig Pakket Thuis, dan moet er nogal wat geregeld worden. De gehele dag en nacht bij de cliënt aanwezig zijn is onmogelijk. Maar met de juiste technologie kunnen we evengoed de vrijheid én veiligheid van uw cliënt vergroten. Die technologie is altijd maatwerk, afgestemd op de behoeften van de cliënt en de zorgorganisatie. Van alarmering en digitale toegang tot slimme telemonitoringsoplossingen. Met als doel om de kwaliteit van leven ondanks een toenemende zorgbehoefte centraal te stellen.

Samen met partners willen we een cliënt zo lang mogelijk of zelfs permanent verpleeghuiszorg thuis kunnen bieden. Dat lukt alleen als de hele keten en alle partners die actief zijn rondom cliënt, professional en mantelzorger hun dienstverlening en werkwijze geschikt maken voor VPT-zorg en daarmee samen een ecosysteem vormen.

Advies op maat

Om de juiste VPT-oplossing op maat te kunnen bieden, bespreken we eerst de uitdagingen en wensen van uw zorgorganisatie. Wat betekent VPT voor uw organisatie? Wat is er nodig voor de cliënt? Waar kunnen we de zorgprofessional verder ondersteunen? Op basis hiervan geven we advies over een oplossing die waarde toevoegt. 

We selecteren de juiste digitale toegangsoplossing en regelen ook dat een zorgcentrale triages van alarmen doet en de melding doorzet naar een zorgorganisaties of samenwerkingsverband bestaande uit zorgprofessionals uit meerdere zorgorganisaties. De oplossing kan naast alarmering en digitale toegang verder worden uitgebreid met bijvoorbeeld slaapmonitoring, dwaaldetectie, en specifieke telemonitoringsoplossing gericht op hart en vaat. Met Open Care Connect bieden we zorgtechnologie die qua kwaliteitsniveau gelijk is aan de zorginfra binnen het verpleeghuis.

Voor de implementatie van de zorginfrastructuur en de sensoren werken we met vaste partners. Het is een draadloze oplossing, waardoor het trekken van kabels niet nodig is en de installatie weinig tijd kost, met zo min mogelijk overlast voor de cliënt.

Drie bouwstenen, één krachtige zorgtoepassing

Onze VPT-dienstverlening wordt gefaciliteerd met drie bouwstenen: 
OCC | Gateway, OCC | Cloud en OCC | Mobile. 

De OCC | Gateway is een intelligente hub in de woning van een cliënt en is verbonden met de sensoren in huis. Het verzamelt, combineert en verrijkt informatie van de aangesloten (draadloze) sensoren en borgt connectiviteit in de woning. 

OCC | Cloud verbindt professionals en zorgorganisaties om organisatie overschrijdend samen te werken en verbindt devices zodat professionals o.b.v. hun rol zich kunnen abonneren op telemetrie om cliënten op afstand te kunnen monitoren. 

OCC | Mobile is de digitale assistent van de zorgprofessional. Met deze app kan de medewerker toegang krijgen tot de woning, zorgalarmen ontvangen en afhandelen, deuren openen én real-time de status van de cliënt zien. De app draagt ook bij aan een goede samenwerking tussen zorgprofessionals, zorgcentrales, mantelzorgers en vrijwilligers rondom de cliënt.

Monitoring via de OCC | Service Portal

Als zorgorganisatie krijgt u toegang tot de OCC | Service Portal. Hier kunt u terecht voor het monitoren van de werking van de zorginfrastructuur, ingezette devices zoals slimme bedmatten maar ook smartphones en het netwerk. Tevens heeft u de beschikking over diverse BI-rapporten en andere overzichten als facturatierapporten, rapportages voor de SWAS-administratie en rapportages over openstaande orders en actuele levertijden. Medewerkers aan wie het rapport is toegewezen, kunnen prijslijsten bekijken via de OCC | Service Portal.

Doorpraten over samenwerking in de zorg?

Neem contact op met onze specialist op het gebied van verpleeghuiszorg thuis. Wij denken graag vrijblijvend met u mee.