Momo Medical wordt OCC | Technology Partner

Slimme bedsensor verbetert de kwaliteit van nachtzorg

Met het Open Care Connect concept wil Eurocom Group de kwaliteit van leven en werken verbeteren. Hiertoe wordt het concept de komende jaren verrijkt met diverse slimme (eHealth) puntoplossingen. Onlangs sloot Eurocom Group een samenwerkingsovereenkomst met de nieuwe OCC | Technology Partner Momo Medical, ontwikkelaar van de BedSense. Deze slimme bedsensor biedt nachtzorgmedewerkers rust en zekerheid. Ook genereert het waardevolle data voor zorgorganisaties, helemaal als deze data wordt gecombineerd met data van andere puntoplossingen die beschikbaar komen binnen Open Care Connect.

De BedSense is een geavanceerde bedsensor die veel meer registreert dan alleen in-en-uit-bed-bewegingen. Zorgorganisaties kunnen dit product bij Eurocom Group aanschaffen voor de prijs van een ‘gewone’ bedsensor. De in/uit-bed-data komt standaard beschikbaar in de CQ-Mobile app. Wil een zorgorganisatie nóg meer functionaliteiten, dan biedt Momo Medical hiervoor mogelijkheden in de Momo-app. Dit in de vorm van een abonnement. Het product detecteert namelijk ook onrust, houdingsveranderingen en zelfs minieme bewegingen van het lichaam, zoals de intentie om uit bed te komen. De nachtdienst ziet in één oogopslag welke cliënt hulp nodig heeft en wie veilig in bed ligt, zonder dat ze de kamer in hoeven en dus zonder de bewoners te storen in hun slaap. De BedSense draagt bij aan valpreventie, decubituspreventie en ondersteunt bij slaapverbetering.

Waardevolle informatie voor zorgprofessionals

De BedSense is uitgerust met drie typen sensoren (in totaal 11 stuks). Slimme algoritmes genereren waardevolle inzichten uit de data. Directeur Menno Gravemaker: “De BedSense genereert ontzettend veel informatie die zorgprofessionals helpt bij hun werk. Dankzij de samenwerking binnen Open Care Connect kunnen we deze informatie combineren met data van andere puntoplossingen, zoals audiosensoren. Als je de snurkgeluiden die een audiosensor registreert combineert met informatie over het slaapgedrag, dan kun je daaruit bijvoorbeeld veel sneller dan nu achterhalen of iemand mogelijk slaapapneu heeft.”

Visie van Open Care Connect

De samenwerking sluit aan bij de visie van Open Care Connect om het softwareplatform de komende jaren te verrijken met meer relevante eHealth-puntoplossingen. Martijn Schuurmans, directeur van Eurocom Group: “Door de data van al deze puntoplossingen te combineren, ontstaat nog meer relevante informatie. Deze informatie ondersteunt zorgprofessionals in hun werk en draagt bij aan kwaliteit van zorg en aan de kwaliteit van leven. Op deze manier biedt technologie een oplossing voor de vergrijzing en de personeelstekorten.”

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp
Momo Medical Open Care Connect

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.