Fontys-studenten ronden nieuwe proftaak af

Prototype ontsluit relevante gegevens trombosesysteem in OCC | Mobile

Hoe kunnen wij relevante cliëntinformatie uit een trombose-informatiesysteem ontsluiten voor onze dienst Open Care Connect | Thuis? Die vraag – een Proftaak – legde Eurocom Group neer bij twee groepen van ieder vier studenten van Fontys ICT & Media Design. In slechts zes weken ontwikkelden ze het prototype van een mobiele app.

Eurocom Group is sinds medio 2019 Partner in Education van Fontys Hogeschool. Studenten voeren onder begeleiding van Eurocom onderzoeksprojecten uit op basis van de dienst Open Care Connect | Thuis. Dit keer hadden de studenten slechts zes weken de tijd voor de proftaak. Een snelkookpanopdracht dus, uitgevoerd onder begeleiding van Gertjan van Heertum (manager team development bij Eurocom) en Tim Reuten (developer bij Eurocom).

Gertjan: “Zorgprofessionals werken voor meerdere cliënten. Het is daarom niet gewenst om bij mensen met trombose handmatig alle INR-waardes te moeten valideren bij het begin van een dienst. Maar het is wel belangrijk dat de zorgprofessional in één oogopslag ziet of er bijzonderheden zijn in bijvoorbeeld gemeten waardes, gemiste metingen en gemiste medicatie-uitgiftes. Daarom streven we ernaar om informatie van trombose-informatiesystemen te ontsluiten in onze dienst Open Care Connect | Thuis. Hier stemmen we relevante informatie op het gebied van zorgalarmering en eHealth af op de werkprocessen van de wijkzorg voor betere zorg en kwaliteit van leven.”

Van onderzoek naar prototype

De studenten doorliepen drie fases. In de onderzoeksfase verdiepten ze zich in zowel in het Open Care Connect-concept als in ASolutions Healthcare. ASolutions ontwikkelt software voor trombosediensten. Beide bedrijven werken sinds enige tijd samen. In de designfase werkten de studenten hun idee uit in concepten. Regelmatig was er contact met ASolutions. Tot slot ontwikkelden ze het prototype: een mobiele app die in combinatie met ASolutions meer biedt voor de wijkzorg”.

App met trombose-informatie

Tim legt uit hoe deze app werkt: “Op de landingspagina staan bovenin de namen van de cliënten. Als je scrolt verschijnen de meldingen: alarmmeldingen en agendameldingen. Klik je op de naam van een cliënt, dan verschijnen de bevoegdheden van de zorgprofessional voor deze cliënt. Zoals ‘Deur openen’ en ‘Videobellen’. Ook staat daar de contactenlijst van de cliënt. Klik je op ‘Zorgoverzicht’, dan verschijnt een pop-up met informatie van de Trombosedienst: het prikschema (laatste en volgende prikmoment), de medicatie en de actuele INR-gegevens.”

Data combineren

Eurocom is blij met het prototype van de studenten. Gertjan: “Dit helpt ons verder in onze zoektocht hoe we steeds meer functionaliteiten en data kunnen toevoegen aan Open Care Connect. Door deze data te combineren ontstaat waardevolle informatie waarmee we de zorg steeds verder verbeteren. Ook inspireert het prototype ons bij de ontwikkeling van OCC | Mobile. Dit wordt de opvolger van de CQ-Mobile app. De app die we nu ontwikkelen, biedt tal van nieuwe mogelijkheden voor het koppelen van diensten en het verzamelen en combineren van data.”

Leerzame opdracht

Jente Penterman was één van de studenten die deelnam aan de proftaak. “De opdracht van Eurocom zat goed in elkaar en de samenwerking tussen de studenten verliep soepel. Wekelijks hadden we contact met Eurocom. Het leuke van deze proftaak was, dat we te maken kregen met een heel andere markt: de zorg en de mens daarachter.” Jente kijkt terug op een leerzame opdracht: “In korte tijd hebben we veel opgeleverd: van onderzoek tot webontwerp en daadwerkelijke app.”

De komende tijd blijven ASolutions en Eurocom samenwerken om nieuwe diensten te ontwerpen voor de thuiszorg.

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp
fontys proftaken Open Care Connect

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.