Samenwerking ASolutions Healthcare en Eurocom rond Fontys-proftaken

“Ideeën van studenten kunnen waardevol zijn voor productontwikkeling”

Hoe kunnen we antistollingszorg combineren met het werkproces van de wijkverpleegkundige én dit digitaliseren? Een interessante vraag. Ook voor ASolutions Healthcare, het bedrijf achter Trodis, dé applicatie voor trombosediensten. Reden waarom dit bedrijf sinds december 2020 samen met Eurocom Group is betrokken bij proftaken voor studenten van de Hogeschool Fontys ICT & Media Design.

“De ICT-ontwikkelingen gaan snel. En die zijn heel divers en best complex”, vertelt Ann Dierkx, directeur van ASolutions Healthcare. “Ik vind het interessant dat studenten daarmee eens aan de slag gaan. Want zij gaan er blanco in. Dat kán leiden tot out-of-the-box ideeën die waardevol zijn voor productontwikkeling.”

Maatschappelijke taak

De eerste proftaak die ASolutions Healthcare en Eurocom gezamenlijk initieerden, vond afgelopen december en januari plaats. In slechts zes weken ontwikkelden de studenten een prototype voor een mobiele app waarop zorgprofessionals relevante informatie van de trombosedienst kunnen inzien, zoals het doseerschema en medicatie om integrale wijkzorg te kunnen leveren. “Het was mooi om te zien hoe basaal de studenten nog denken. Dat is heel leuk, want dit zijn de mensen die de nieuwe ideeën bedenken en nieuwe ontwikkeling tot stand brengen. En ik vind dat wij als ICT-bedrijf de maatschappelijke taak hebben om hen hier nu al in mee te nemen en hen te prikkelen. Daarmee geven we hen richting.”

Winst behalen met digitalisering

Productontwikkeling is hard nodig, stelt Ann. “Want er valt nog veel winst te behalen met digitalisering, in zowel de verpleeghuiszorg als de thuiszorg. Vanuit de trombosedienst zien we dat veel zorgprofessionals nog werken met papieren lijsten die ze ’s ochtends printen en meenemen. Daarop noteren ze de INR-waarden en andere gegevens, die ze vervolgens handmatig inkloppen in het systeem. Maar er zijn ook organisaties waar de medewerkers alleen nog werken met mobiele devices. Die twee werelden zijn nog heel verschillend. Daar is dus nog veel te winnen.”

Daadwerkelijk product

De komende tijd zetten ASolutions Healthcare en Eurocom de samenwerking voort. Ann: “Eurocom is een innovatieve partner die de zorg van morgen wil verbeteren. Dat willen wij ook. Het is daarom mijn hoop dat dit uiteindelijk leidt tot een daadwerkelijk product dat we samen ontwikkelen. Een product waarmee we de thuiszorg verder digitaliseren en zo ontzorgen.” Wat dat betreft ziet Ann de voordelen in van koppeling met Open Care Connect: “Als de zorg digitale middelen voorhanden heeft, moet ze bijna door een doolhof van diverse apps om alle gegevens die nodig zijn om goede zorg te leveren op te halen en door te sturen van en naar verschillende systemen. Wanneer we onze digitale middelen kunnen bundelen, levert dit efficiency op omdat ze met een integraal product kunnen werken. Dat bespaart hun tijd, waardoor ze nog betere en veiligere zorg kunnen leveren.”

Vervolg

Inmiddels staat alweer de volgende proftaak op de rol. Hierin gaan studenten ook analyseren in hoeverre de wijkzorg relevante informatie kan verzamelen voor de trombosedienst via de platformen van ASolutions Healthcare en Eurocom. De volgende uitdaging wordt dan om een prototype te maken van een gezamenlijke trombose/wijkzorgoplossing.

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp
samenwerking asolutions

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.