Eurocross en Eurocom slaan handen ineen voor de thuiszorg

Eén app voor digitaal toegangsmanagement en personenalarmering voor de thuiszorg met samenwerkende partners.

Met Open Care Connect | Thuis werken we aan het bevorderen van de kwaliteit van werk en leven voor cliënten en professionals in de thuiszorg. In de toekomst krijgt een thuiszorgmedewerker op één app alle relevante informatie over een individuele bewoner. Ook ondersteunt de app het primaire zorgproces, waaronder zorgalarmering en toegangsmanagement. Met als basis het concept Open Care Connect. Eurocom Group is hiervoor een baanbrekende samenwerking aangegaan met Eurocross. “Dit kan weleens een winnend team worden”, denkt Hugo van Els, manager Change Management & IT van Eurocross Assistance.

Eurocross Assistance is één van de grootste aanbieders van personenalarmering, met een eigen alarmcentrale die 24 uur per dag in touw is voor haar klanten. Zo’n veertig jaar geleden ontstond Eurocross vanuit zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Nog altijd bedient Eurocross vooral Achmea-verzekerden. Wordt de indicatiestelling gehonoreerd, dan regelt Eurocross de aanleg van de personenalarmering en fungeert ze als 24/7 meldkamer.

Open Care Connect | Thuis

Eurocross signaleert een belangrijke ontwikkeling. Hugo van Els: “In de thuiszorg is veel behoefte aan integratie van professionele zorgalarmering in de totale zorg thuis. Dat komt omdat wijkverpleegkundigen en andere betrokken professionals op allerlei manieren interactie hebben met de cliënt. Ze dienen medicatie toe en doen steeds vaker aan medische monitoring. Ook hebben ze er alle belang bij te weten of er een alarm is geweest en welke actie daarop is ondernomen. Kortom: ze hebben behoefte aan geïntegreerde informatie om goed en efficiënt te werken.”

Dubbele medicatiecontroles

“Voor een thuiszorgorganisatie is het lastig die complexe transitie zelf uit te voeren”, vervolgt Hugo. “Het platform binnen Open Care Connect is een geweldig voorbeeld van een IT-platform dat geïntegreerde thuiszorg mogelijk maakt. De samenwerking met Eurocom past daarom goed in onze innovatieagenda. Om te beginnen voor personenalarmering, waarin we voorop willen lopen. Maar het biedt ons ook kansen voor nieuwe diensten. Zoals dubbele medicatiecontrole. Daarbij kijken we over de schouder van de wijkverpleegkundige mee bij de medicatietoediening.

Medische monitoring

Een andere dienst waarmee Eurocross aan de slag gaat, is medische monitoring voor chronische patiënten die onder behandeling staan. Ziekenhuizen gebruiken vaker meer tools voor het monitoren van bijvoorbeeld hartslag of suikerwaarde. Zijn er bijzonderheden, dan kunnen wij de signalen opvolgen. Want dát is onze kracht, met ons team van artsen en verpleegkundigen.”

Gefaseerde roll-out

Op dit moment wordt hard gewerkt aan een wederkerige koppeling tussen het Open Care Connect-platform en het personenalarmeringssysteem van Eurocross. De volgende stap wordt de gefaseerde roll-out bij enkele duizenden cliënten van een grote zorgorganisatie. Deze cliënten hebben allemaal hun specifieke indicaties en vergoedingen. En ze zitten bij verschillende verzekeraars. Om dit declaratieproces goed te stroomlijnen, wordt samengewerkt met nog een derde partij. Binnenkort meer daarover!

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp
Open Care Connect & Eurocross

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.