Project Slim Langer Thuis: eerste slimme deurslot geplaatst

Bij klanten van het thuiszorgteam Oud-Beijerland van woonzorgorganisatie Zorgwaard is op 20 februari 2020 begonnen met de installatie van slimme deursloten. Dit in het kader van het project Slim Langer Thuis. Het eerste echtpaar heeft het slimme slot inmiddels in gebruik genomen. In totaal krijgen 180 woningen in de Hoeksche Waard zo’n slot.

Thuiszorg- en SPHW-medewerkers (Stichting Personenalarmering Hoeksche Waard) kunnen het slimme slot openen met hun smartphone. Deze elektronische toegang bespaart veel tijd bij ongeplande zorg. Immers, de medewerker hoeft na een noodoproep niet eerst naar kantoor om de sleutel van de cliënt op te halen of gebruik te maken van een onveilige sleutelkluis. Ook het beheer en de controle op de sloten en de sleutels is met deze techniek veel veiliger. De bewoner zelf gebruikt de meegeleverde afstandsbediening.

Slim Langer Thuis

Slim Langer Thuis is het uitvoeringsprogramma van zorgorganisaties Zorgwaard, Heemzicht, Alerimus en Careyn, wooncorporatie HW Wonen en de gemeente Hoeksche Waard. Zij werken voor dit deelproject samen met Stichting Personenalarmering Hoeksche Waard (SPHW). Samen richten ze de zorg thuis slimmer in. Dit met als doel de zorg zo lang mogelijk uit te stellen (preventie), het helpend vermogen met én voor de lokale gemeenschap te versterken (participatie) en de zorgcapaciteit te vergroten door slimmer te organiseren (innovatie). Open Care Connect | Thuis zorgt voor veiliger wonen en slimmere zorg met het slimme slot en de alarmzender. De zender staat in verbinding met CQ-Net Live, het cloud-platform binnen Open Care Connect. Dit platform zet alarmmeldingen automatisch door naar de meldcentrale. Die zet een spreek-luisterverbinding op óf zet de melding door naar de zorgprofessionals voor de opvolging.

De samenwerkende organisaties onderzoeken in de pilot hoe cliënten en medewerkers omgaan met de nieuwe zorgtechnologie. Ook willen ze leren van de implementatie. Het is de bedoeling dat na de pilot alle thuiszorg- en SPHW-cliënten slimme sloten en een nieuwe alarmzender krijgen.

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.