20 isolatiekamers voor bewoners ZZG zorggroep met coronavirus

Tijdelijke huisvesting razendsnel ingericht met Open Care Connect

Het coronavirus noopt zorgorganisaties tot razendsnel handelen. In opdracht van ZZG Zorggroep realiseerden IP Care en TeleAlarm afgelopen week een tijdelijke huisvesting voor ZZG zorggroep in Groesbeek. Het gaat om 20 isolatiekamers voor maximaal 30 bewoners met het coronavirus. Voor de personenalarmering en de alarmafhandeling koos Eurocom-partner IP Care voor het Open Care Connect ecosysteem. De partijen schakelden snel: vrijdagavond 20 maart kwam de aanvraag, woensdagavond 25 maart was het complex klaar voor gebruik. Donderdag 26 maart kwamen de eerste bewoners.

Systeem voor alarmmelding en alarmopvolging

IP Care koos voor het Open Care Connect ecosysteem in combinatie met CQ-Net Live en de CQ-Mobile-app. TeleAlarm leverde het personenalarmtoestel TA74 met halszender voor iedere bewoner. Deze oplossing zorgt ervoor dat de alarmmelding via CQ-net Live wordt verstuurd naar de mobiele telefoon van een of meer zorgprofessionals van ZZG zorggroep. Alle zorgprofessionals kregen de app op hun mobiel. Ze ontvangen hiermee de alarmmeldingen en kunnen deze vervolgens afhandelen.

Snel klaar voor gebruik

IP Care plaatste de toestellen op woensdag 25 maart. Samen met TeleAlarm configureerde IPCare het systeem op afstand met de TeleAlarm configuratie cloud. Diezelfde dag regelde IP Care zowel CQ-Net Live als de telefonie in. Samen met de IP Care vast-mobiel integratie werden de smartphones van de zorgprofessionals ingesteld en geconfigureerd. Diezelfde avond werkte het totale systeem en waren de kamers klaar voor gebruik.

Over ZZP zorggroep

ZZG zorggroep is een zorgorganisatie in Nijmegen en omgeving die zorg en ondersteuning biedt aan mensen met lichamelijke achteruitgang en mensen met dementie. De organisatie biedt zorg thuis, zorg in een van de 19 woonlocaties en revalidatie in het Herstelcentrum in Groesbeek. ZZG zorggroep telt zo’n 3.000 medewerkers.

Over IP Care

IP Care in Schoonhoven biedt totaal- en deeloplossingen op het gebied van zorgdomotica, telefonie, ICT, communicatie en zorgalarmering. Zij doet dit met bewezen en gecertificeerde oplossingen, zoals het Open Care Connect ecosysteem. Het bedrijf adviseert, innoveert en integreert.

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp
ZZG Zorggroep Open Care Connect

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.