Eurocom Group als eerste partij keurmerken voor zowel Alarmering als Toegang

WDTM Ketenkeurmerken voor Open Care Connect | Thuis

Eurocom Group behaalde onlangs, als eerste partij in Nederland, de WDTM Ketenkeurmerken voor zowel Personenalarmering en mobiele alarmeringsdiensten 3.0 als voor Toegang tot zorgwoningen. Dit is voor Eurocom een belangrijke stap in de ontwikkeling van de nieuwe dienst Open Care Connect | Thuis.

Open Care Connect | Thuis koppelt Alarmopvolging en Toegang aan elkaar. Dit scheelt thuiszorgmedewerkers veel tijd. Want zij hoeven geen sleutels meer op te halen en kunnen daardoor rechtstreeks naar de alarmerende client. Dat is ook prettig voor de cliënt, want die hoeft niet meer zo lang te wachten op hulp. Dankzij het ketenkeurmerk krijgen cliënten met een indicatie nu recht op vergoeding van een deel van de kosten voor alarmering. De kosten voor de cliënt worden dus lager.

Zekerheid voor zorgorganisaties en cliënten

De certificering biedt zorgorganisaties en cliënten de zekerheid dat de kwaliteit van de dienstverlening dik in orde is. Het ketenkeurmerk stuurt aan op samenwerking in de keten. Dit is belangrijk, omdat er veel betrokken partijen zijn. De leverancier levert het alarmapparaat of de toegangsoplossing. De Installateur configureert en plaatst de apparatuur bij de cliënt. Hij geeft uitleg, levert support en lost problemen op. De meldkamer beantwoordt de alarmmeldingen, zorgt voor de triage en schakelt hulp in. De zorgorganisatie zorgt dat een thuiszorgmedewerker naar de cliënt gaat en zorg of hulp kan verlenen. De aanbieder heeft het contract met de cliënt en is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de gehele keten. Eurocom is nu gecertificeerd voor de rollen van Aanbieder en Leverancier, voor zowel Alarmering als Toegang. Eurocom is de eerste in de markt die zowel voor Toegang als Alarmering is gecertificeerd.

Hoog kwaliteitsniveau

“Het was een hele kluif”, aldus Monique Op Heij, Projectmanager van Eurocom Group. Zij begeleidde het certificeringstraject binnen Eurocom. “We hebben heel wat tijd gestoken in het verzamelen, updaten en opstellen van de stukken. We hielden alle processen tegen het licht en optimaliseerden deze waar mogelijk. We namen graag ook de processen mee die betrekking hebben op het werk van de Installateur. Hiervoor werkten we nauw samen met onze Partners Secuvita en Polvo. Voor ons is het heel logisch om de rol van Aanbieder te kiezen, omdat we met het cloudplatform binnen Open Care Connect (CQ-Net Live) en het ecosysteem daaromheen al contact hebben met alle partijen in de keten. Al met al is het mooi dat we Open Care Connect | Thuis meteen met een heel hoog kwaliteitsniveau in de markt kunnen zetten.”

Zo lang mogelijk zelfstandig wonen

Met het ketenkeurmerk conformeren alle betrokken partijen zich aan een hoge kwaliteitsstandaard. Monique: “Dat is ook nodig, want alleen samen bereiken we ons doel met Open Care Connect | Thuis. Dit doel is tweeledig. Ten eerste willen we bereiken dat zoveel mogelijk ouderen op een veilige en verantwoorde manier zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Bovendien willen we de betrokken zorgverleners zoveel mogelijk ondersteunen in hun dagelijkse werk. Dit om de groeiende zorgvraag ook in de toekomst aan te kunnen. Ik ben trots dat we daar met Eurocom een belangrijk steentje aan kunnen bijdragen.”

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp
Open Care Connect Thuis WDTM keurmerk

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.