Initiatief van Moribus en Consyst

Video’s met praktische coronatips voor zorgprofessionals

Hoe kun je angst voor corona voorkomen bij bewoners? Hoe kan ik iemand met dementie vaker handen laten wassen en afstand laten bewaren? En hoe kan ik voorkomen dat mensen met dementie bang worden van beschermende kleding? Het zijn herkenbare vragen voor zorgprofessionals in verpleeghuizen. De antwoorden? Die vindt u op de website van Moribus. Hier staan korte filmpjes voor deze tijd, met praktische tips voor zorgprofessionals, vrijwilligers en mantelzorgers.

Moribus geeft trainingen en advies en helpt zorgorganisaties met begeleidingstrajecten. Moribus is een label van Consyst, transformatiepartner van Open Care Connect. Samen faciliteren ze een omgeving waarin welzijn en welbevinden centraal staan. En waarin de bewoner en zijn directe omgeving van familie en vrienden zelf zoveel mogelijk de regie kunnen voeren en het leven kunnen leven dat past bij de individuele bewoner. Dat heeft een positief effect op het welzijn en het gedrag.

Moribus en Consyst kijken daarom niet vanuit de technologie, maar vanuit de zorginhoud. Ze denken met zorgorganisaties mee over een veilige omgeving, zodat mensen zich prettiger voelen, zichzelf mogen en kunnen zijn en meedoen wanneer zij dat willen. Aandacht is er ook voor een optimale inzet van ondersteuning door zorgprofessionals en vrijwilligers. En voor het optimaliseren van de fysieke omgeving. Denk daarbij aan onder meer het juiste gebruik van een ruimte, de inrichting, het klimaat, de prikkels en belevingsmogelijkheden en natuurlijk de werkprocessen. Wordt er technologie ingezet, dan krijgen medewerkers training van domotica-coaches DomotiCoaches. Dit zorgt voor een goed inbedding van de technologie bij medewerkers en in de organisatie, in het belang van de cliënt.

Bekijk hier de video’s met coronatips
https://www.moribus.nl/videos/

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp
Moribus en consyst - Dementietips in tijden van Corona voor zorgprofessionals

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.