Nieuwe tool biedt zorgorganisaties en cliënten zekerheid

Betrouwbare zorgalarmering met nieuwe connectivity tool

Als een cliënt alarm maakt met de CQ-5 MK2 Alarmzender, dan moeten zowel de cliënt als de mantelzorg, zorgcentrale en zorgorganisatie erop kunnen vertrouwen dat de melding goed overkomt. Dat vraagt om een betrouwbare kwaliteit van het mobiele netwerk dat de alarmzender verbindt met CQ-Net Live (het cloudplatform binnen Open Care Connect). Maar hoe weet je dat de signaalkwaliteit van het mobiele netwerk in orde is? Eurocom Group ontwikkelde de connectivity tool. Deze biedt zekerheid in gebouwen en gebieden met minder gsm-bereik en draagt dus bij aan de kwaliteit van zorg. De eerste ervaringen met de tool zijn zeer positief.

De signaalkwaliteit wordt gemeten en real-time gerapporteerd in de Open Care Service Portal, onderdeel van het Open Care Connect ecosysteem. Zorgorganisaties kunnen doorlopend de kwaliteit van het netwerk meten. Zijn er problemen met het netwerk, dan wordt dat zichtbaar in de tool. Denk aan het uitvallen van een netwerk of een defecte alarmzender. Het batterijpercentage kan ook worden gevolgd in de portal. Dus wordt een device regelmatig vergeten op te laden, dan is dat bekend. Voorafgaand aan de implementatie van zorgalarmering in verpleeghuizen of bij thuiszorgcliënten wordt met de tool bepaald of de alarmzender, én eventueel andere Internet of Things-oplossingen, gaan werken op een locatie. Minder goede dekkingsgebieden in een gebouw worden opgespoord. Op basis hiervan geeft de Open Care Connect Implementatie Partner advies over de beste oplossing.

Meten van de performance

De alarmzender geeft elk uur een signaal naar het Open Care Connect platform af. De connectivity tool meet de signaalsterkte aan beide kanten. De tool registreert de gsm-mast en de provider én gegevens van de alarmzender, zoals de softwareversie en de batterijstatus. Kortom, alle gegevens die bepalend zijn voor de prestaties van het netwerkbereik. De gegevens zijn toegankelijk voor Eurocom, de Open Care Connect Partner en de zorgorganisatie.

Positieve ervaringen

De eerste ervaringen zijn positief. Zo toonde een test op een zorglocatie van een klant de verbeterde werking aan van de nieuwe CQ-5 MK2 Alarmzender. Anders dan de voorganger, de CQ-5, heeft deze nieuwe zender een roaming e-sim, die die automatisch verbinding maakt met het netwerk met het beste bereik. Dit zorgt op de geteste locatie voor een betrouwbaardere verbinding. Bij een andere zorgorganisatie identificeerde de connectivity tool onlangs een tekortschietende signaalkwaliteit in het gebouw. Op basis van deze metingen worden vervolgacties ingezet.

Verdere uitrol

De komende maanden wordt de connectivity tool verder ontwikkeld en uitgerold bij zowel Open Care Connect Implementatie Partners als zorgorganisaties. De tool is onderdeel van de Open Care Service Portal. Dit is dé centrale plek voor datagedreven gezondheidszorg en voor de ondersteuning, met data, van de processen voor beheer, support, logistiek en administratie.

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp
Connectivity Tool Open Care Portal

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.