Open Care Connect kiest voor gestandaardiseerde techniek  

Wat kan de zorg leren van Apple en Sonos? 

Producten van merken zoals Apple of Sonos zijn heerlijk om mee te werken. Dat komt omdat alle apparaten naadloos met elkaar samenwerken. Met behulp van gestandaardiseerde techniek. Het is zo geplaatst, geconfigureerd met het netwerk en je hebt nauwelijks een gebruiksaanwijzing nodig. Alles wijst zich vanzelf/is intuïtief. Met de oplossingen binnen Open Care Connect bewijzen we dat dit ook in de zorg kan. Maar wel met duurzame integraties en een innovatief platform. 

“Standaardisatie is in de zorg nog niet de norm. Maar het is volgens ons wel hard nodig” aldus Martijn Schuurmans, CEO van Eurocom Group. “Daarom werken we daar al sinds 2020 aan, met Open Care Connect. We ontdekten namelijk dat elke koppeling die je moet maken, leidt tot hogere beheerkosten. Bovendien zijn er al gauw speciale aanpassingen nodig op zorglocaties. Dat heeft allerlei beperkingen en risico’s. Het kost onnodig veel geld, geeft extra veel beheertickets, de foutkans is groter en er zijn risico’s voor de continuïteit. Bovendien kun je twijfels hebben over de functionaliteit naar de toekomst toe.” Met de huidige toestroom en diverse puntoplossingen, neemt ook de complexiteit toe. 

Gestandaardiseerde techniek én aanpak 

“Standaardisatie is een hele uitdaging”, stelt Martijn. “Want er zijn nog steeds bedrijven die alles koppelen en hun eigen oplossing verkopen als ‘maximaal open’. Natuurlijk snappen we de behoefte aan koppelingen als geen ander. Daarom hebben we met ons eigen ontwikkelteam het Open Care Connect Technology Partner-programma opgesteld. Dat borgt alles wat je als samenwerkende partners met elkaar moet regelen om een geborgde koppeling te realiseren, onderhouden en door te ontwikkelen. Daarnaast hebben we OCC | EasyLink ontwikkeld. Deze nieuwe technologie maakt het integreren van puntoplossingen betrouwbaarder, sneller en goedkoper.”  

Eurocom hanteert ook een gestandaardiseerde projectaanpak. We versturen onze OCC | Gateways naar de installateur altijd mét kamernummer of bouwkundig nummer. Dat kan omdat we al een schouw hebben gedaan en met de zorg hebben afgesproken in welke ruimte wat komt. We betrekken de zorg daar dus vroegtijdig bij. De installateur hangt de kastjes direct op de juiste plek op. Dat werkt efficiënt, voorkomt fouten en scheelt projecturen. Een voorbeeld hoe we gestandaardiseerde techniek plug & play configureren en snel plaatsen. 

Duurzame integraties 

Terug naar de techniek. Sonos en Apple gebruiken open standaarden in een goed gemanaged ecosysteem. Centraal daarbij staan klantbeleving, eenvoud, betrouwbaarheid en beheersbaarheid. Martijn: “Er zijn ook vormen van standaardisatie met meer ruimte om andere merken te koppelen, maar dat leidt tot hoge beheerkosten. Met Open Care Connect kiezen we daarom voor de middenweg”. 

Hoe ziet dat er concreet uit? “We koppelen met andere merken, maar alleen middels geborgde koppelingen. We koppelen dus alleen met partijen waarmee we goede afspraken kunnen maken over de continuïteit van het totale ecosysteem. We noemen dat: duurzaam integreren. Dat zorgt voor een betrouwbaar ecosysteem, kostenbesparing en continuïteit. Om dit voor elkaar te krijgen, lag onze focus de afgelopen tijd op het ondersteunen van ons ecosysteem aan partners. We hebben de kwaliteit van onze oplossingen flink verbeterd en de daarvoor benodigde techniek gestandaardiseerd en de Total Cost of Ownership (TCO) verlaagd.”  

Geborgde werking 

Open Care Connect biedt snel te implementeren techniek met oplossingen die eenduidig werken en waarvan de werking is geborgd met gezamenlijke afspraken, een SLA, automatische monitoring en BI-reporting. Zorgorganisaties die ermee gaan werken, ervaren de voordelen. Zoals de lagere kosten, betrouwbare techniek en de kans om met meer impact te innoveren.  

Door de gestandaardiseerde techniek is het implementeren van een project en beheren en exploiteren van het ecosysteem een slim en effectief proces geworden voor alle partners. “We helpen zorgorganisaties hun complete installed base om te zetten, hun beheeromgeving anders in te richten en hun organisatie innovatiever te maken. Ondertussen besparen ze op de exploitatiekosten van zorgtechnologie.” 

Versnelling 

Open Care Connect | Technology Partners werken aan de volgende generatie slimme sensoren, die natuurlijk integreren met OCC | Cloud, het platform van Open Care Connect. Denk aan eHealth apparatuur, bedsensoren, sloten, lampen en meer. De versnelling komt er echt nu aan. Daarbij verwacht ik dat consumenten eHealth producten zo betrouwbaar worden dat ook de data straks prima is te ontsluiten.”  

Meer weten over onze oplossingen?  

Neem contact op met een van onze adviseurs voor een inspiratiesessie!

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.