Veilige en volledig geteste koppelingen gegarandeerd

TeleAlarm doorloopt fabrieksacceptatietest succesvol

Zorgorganisaties die kiezen voor Open Care Connect in combinatie met de toestellen van TeleAlarm zijn verzekerd van een veilig en volledig doorgetest systeem. Onlangs rondde Eurocom Group namelijk met succes de Factory Acceptance Test (FAT) af voor de systemen van TeleAlarm. En ook omdat Eurocom en TeleAlarm beide het WDTM-ketenkeurmerk hebben, kunnen zorgorganisaties vertrouwen op een hoge kwaliteitsstandaard in de hele keten voor thuiszorg en intramurale zorg.

Het Duits-Zwitserse TeleAlarm is specialist in personenalarmering en verpleegoproepsystemen. Sinds medio 2019 is TeleAlarm Open Care Connect Partner. Rutger Vercauteren, sales manager bij TeleAlarm: “We kozen voor Open Care Connect vanwege de uitstekende integratie met onze apparatuur. Klanten profiteren ook van een eenvoudige en snelle installatie. Omdat het systeem draadloos is, zijn de installatiekosten laag. Organisaties kunnen snel op- en afschalen.”

Alle scenario’s getest

Luc Driessen, Healtcare Product Specialist van Eurocom: “Bij de Factory Acceptance Test installeerden we een proefsysteem en testten we elk mogelijk scenario. Zoals alarm maken en alarm herstellen. Wat gebeurt er als de spanning wegvalt? Of de internetverbinding? TeleAlarm is gekoppeld aan sensoren zoals rookmelders, brandmelders, valmatjes en bewegingsmelders. Elke melding moet op de juiste wijze binnenkomen op het platform. Dit bleek allemaal goed te werken. Dit garandeert dat het systeem in elke situatie werkt en blijft werken, in de thuiszorg en intramuraal.

Continuïteit

TeleAlarm en Open Care Connect zijn een langdurige samenwerking aangegaan. Rutger: “Dit houdt concreet in dat we elke software-update delen en testen. We komen in het veld dus nooit voor verrassingen te staan. We garanderen dat de koppeling tussen de apparatuur van TeleAlarm en het Open Care Connect platform minimaal tien jaar in stand blijft. Dit zorgt voor continuïteit.

Projecten in coronatijd

TeleAlarm en Eurocom voerden al diverse gezamenlijke projecten uit, vertelt Rutger. “Zo realiseerden we in het voorjaar diverse noodlocaties voor de zorgverlening aan coronapatiënten van zorgorganisaties. Dit deden we samen met onder meer IP Care. Zij legde de draadloze infrastructuur, plaatsten onze hardware en koppelden met CQ-Net Live, het cloudplatform van Open Care Connect. Omdat er geen bekabeling bij komt kijken, was zo’n locatie binnen twee dagen operationeel.”

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp
TeleAlarm Open Care Connect

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.