Open Care Connect Thuis onderdeel van pilot Slim langer Thuis

Slimme sloten voor 180 woningen in Hoeksche Waard

Zorgaanbieders Alerimus, Heemzicht, Zorgwaard, Careyn, Stichting Personenalarmering Hoeksche Waard (SPHW) en corporatie HW Wonen werken samen aan het project Slim Langer Thuis. Dit vanuit hun gezamenlijke ambitie om de zorg thuis slimmer in te richten. En met als doelstellingen om de zorg zo lang mogelijk uit te stellen (preventie), het helpend vermogen met én voor de lokale gemeenschap te versterken (participatie) en de zorgcapaciteit te vergroten door slimmer te organiseren (innovatie). Open Care Connect Thuis zorgt binnen het project voor veiliger wonen en slimmere zorg.

Binnen de eerste pilot van Slim Langer Thuis worden circa 180 woningen in De Hoeksche Waard tussen december 2019 en april 2020 voorzien van een slim slot op de woningdeur. Cliënten met geplande thuiszorg, die ook een abonnement bij SPHW hebben, krijgen tevens een nieuwe alarmzender. Zorgmedewerkers kunnen door deze pilot sneller reageren op oproepen en op een veilige manier snel toegang verkrijgen tot de woning van een cliënt. De cliënt kan, indien nodig, zelf de deur openen met een afstandsbediening. In geval van nood is er altijd een spreek-luisterverbinding met een meldkamer.

Slimme sloten

Slimme deursloten zijn elektronische sloten die door de zorgmedewerker met de smartphone worden geopend. Deze elektronische toegang bespaart tijd in het geval van ongeplande zorg. Ook het beheer en de controle op de sloten en sleutels is met deze techniek vele malen veiliger. Na installatie van het slimme slot komen vrijwilligers bij de mensen thuis om uitleg te geven over de nieuwe technieken.

Alarmzender

De alarmzender staat in verbinding met CQ-Net Live, het cloudplatform binnen Open Care Connect. Dit platform zet de alarmmeldingen automatisch door naar de meldcentrale. Die zet een spreek-luisterverbinding op óf zet de melding door naar de professionals die de opvolging doen. De alarmzender heeft dus toegevoegde waarde voor de hele keten van cliënt, meldkamer, professional tot de mantelzorger.

Onderzoeken naar werking en gebruik

De samenwerkende organisaties onderzoeken in de pilot hoe cliënten en medewerkers omgaan met deze nieuwe zorgtechnologie-oplossing. Bovendien willen ze leren van de implementatie. Geven de vrijwilligers een goede uitleg over de technieken? Zijn de nieuwe technieken goed geïntegreerd in de werkprocessen? Is er voldoende nazorg?

Het is de bedoeling dat na de proefperiode alle cliënten met thuiszorg en alle cliënten van Stichting Personenalarmering Hoeksche Waard (SPHW) slimme sloten en de nieuwe alarmzender krijgen.

Open Care Connect Thuis

In de komende jaren zullen meer en meer e-health oplossingen in gebruik genomen worden. Hierbij wordt intensief samengewerkt met cliënten, mantelzorgers, zorg- en welzijnspartijen, huisartsen, zorgverzekeraars, woningcorporaties en gemeenten. Want langer zelfstandig thuis wonen raakt ons allemaal en vraagt om samenwerking. Eurocom ontwikkelt Open Care Connect Thuis met onder andere partners als Polvo en Secuvita om deze samenwerking te faciliteren. Het is een totaalpakket aan diensten voor langer thuis wonen en omvat apparatuur (slimme sloten, mobiele alarmering), software, service en support en onderhoud.

Slim Langer Thuis is het uitvoeringsprogramma van de zorgorganisaties Zorgwaard, Heemzicht, Alerimus en Careyn, woningcorporatie HW Wonen en de gemeente Hoekse Waard. Onder dit programma vallen diverse projecten. In een aantal projecten speelt Eurocom een rol.

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.