Open Care Connect met SIF de Deense markt op

Open Care Connect gaat ook de Deense markt op. Onlangs tekenden Eurocom Group en SIF Gruppen hiertoe de implementatiepartner-overeenkomst. Het Deense SIF Gruppen gaat Open Care Connect nu ook in Denemarken introduceren.

De zorg in Denemarken is wezenlijk anders geregeld dan in Nederland. De kosten worden betaald via de belastingen en de zorg is van een zeer hoog niveau. In de ouderenzorg ligt de focus op de zelfstandigheid van ouderen, zodat zij zo goed mogelijk voor zichzelf kunnen zorgen en daardoor zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Dit wordt niet gefaciliteerd door meer handen aan het bed, zoals in Nederland. Ze doen dit met cursussen en trainingen om ouderen te helpen hoe dit moet. Én door te werken met innovatieve oplossingen toegespitst op de behoefte en wensen van de ouderen. Deze methode is minder duur en vergroot het levensgeluk van de ouderen.

De kwaliteit verder omhoog
Met het open en merkonafhankelijke hybride cloudplatform sluit Open Care Connect hier volledig op aan. Reden voor de SIF Gruppen om dit ecosysteem in eigen land te introduceren. Ook in Denemarken ontvangen ze met open armen de mogelijkheid om nieuwe innovatieve (punt)oplossingen van verschillende fabrikanten te koppelen op één platform. En om te werken met één app van waaruit alle functionaliteiten bediend kunnen worden. Met deze totaaloplossing kunnen ze de kwaliteit in de Deense zorg verder verhogen.

Open en merkonafhankelijk platform
Ongeveer vijf jaar geleden identificeerde SIF een grote behoefte in de ouderenzorgmarkt aan een systeemintegrator die verschillende puntoplossingen kon integreren tot één oplossing. SIF heeft veel ervaring op dit gebied. En gelet op de toenemende complexiteit van oplossingen op het gebied van gezondheidstechnologie, gelooft het bedrijf dat de toekomst ligt in een slim platform. Open, merkonafhankelijk en te integreren met de nieuwste technologieën. Bovendien vindt SIF Gruppen dat dit platform het beste kan halen uit de groeiende hoeveelheid data. Data die door sensoren en andere technologieën worden verzameld en waarmee organisaties hun processen kunnen verbeteren.

SIF Gruppen is ervan overtuigd een dergelijk platform te hebben gevonden in het Open Care Connect-platform van Eurocom Group. Beide partijen zijn verheugd over de mogelijkheden van dit partnerschap.

Over de SIF Gruppen
De SIF Gruppen werd in 1918 opgericht als installatiebedrijf. De eerste jaren richtte het zich voornamelijk op de traditionele installatietaken licht, stroom en warmte. Gaandeweg evolueerde het bedrijf. Vooral de laatste 20 jaar was de groei explosief. Dit dankzij het omarmen van de technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. De SIF Gruppen is na drie generaties uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 400 werknemers. De competenties omvatten alle soorten technische installaties door vrijwel heel Denemarken. De drie installatietaken zijn nog altijd belangrijk, maar minstens zo cruciaal worden beveiligingsoplossingen, intelligente gebouwinstallaties, comfort en energiebeheer, oplossingen voor hernieuwbare energie, AV-oplossingen, IP-netwerken en gezondheidstechnologieën. Dit laatste resulteert nu ook in de samenwerking met Eurocom Group.

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.