Fasegewijs naar optimale werkprocesondersteuning voor verpleeghuis-, VPT- en thuiszorg

OCC | Mobile: nieuwe app ter ondersteuning van het primaire zorgproces

Als zorgprofessional heb je graag alles bij de hand om goede zorg te verlenen. Daarom introduceren we OCC | Mobile. Deze slimme app is bedoeld voor zorgprofessionals in de verpleeghuiszorg, de VPT-zorg én de thuiszorg. Met OCC | Mobile ben je overal en altijd verbonden en heb je inzicht in actuele statussen van cliënten, bewoners, kamers & woningen. In 2021 deden we ervaring op met de eerste release. Sinds februari is de commerciële release beschikbaar in de Google Play Store. Hierna wordt de app fasegewijs uitgebreid met nieuwe (zorg)toepassingen.

Zorgprofessionals komen vaak letterlijk handen, ogen en oren tekort. Daar helpen we hen bij. Bestaande zorgsystemen geven vaak een alarm als er een gevaarlijke situatie dreigt of heeft voorgedaan. Maar OCC | Mobile zorgt voor real-time statusoverzichten van woningen, kamers en cliënten. De zorgprofessional kan zelf de parameters instellen. Daardoor staat de individuele cliënt écht centraal en krijg je als zorgprofessional alle informatie die je nodig hebt voor goede zorg. Daarmee sluiten zorgorganisaties aan op de wensen en eisen van cliënten en de behoeften van medewerkers. Ook de Wet zorg en dwang (Wzd) stelt andere eisen aan de zorg en ondersteuning.

 

Meer veiligheid en vrijheid

Met Open Care Connect willen we samenwerken in de regio en binnen de keten bevorderen. Samen met onze partners zetten we ons in om de zorg duurzaam verbeteren. Dat doen we met (zorg)toepassingen en oplossingen die het werkproces ondersteunen en zorgen voor meer veiligheid en vrijheid voor cliënten. Dit maken we mogelijk met 3 bouwstenen: OCC | Cloud, OCC | Gateway en OCC | Mobile. Samen ondersteunen ze tal van zorgtoepassingen. Zoals toegangscontrole, zorgalarmering, leefcirkels én monitoring van zowel de bewonersstatus als de kamerstatus.

 

Digitale assistent voor zorgprofessionals

Met OCC | Mobile introduceren we de digitale assistent van de zorgprofessional. OCC | Mobile bevat slimme functies waarmee de zorgprofessional dagelijkse taken sneller en eenvoudiger uitvoert. Is het een super-app die álle problemen van de zorgprofessional oplost? Nee, wel is het een app waarmee je kunt monitoren hoe het gaat met de cliënt of bewoner. Ook maakt de app de status van de kamer of de woning inzichtelijk, thuis en in een verpleeghuis. Het is een overzichtelijke app die het werkproces ondersteunt. En waarmee je kunt inschatten of er zorgopvolging nodig is.

 

We ontwikkelen OCC | Mobile tot een app die zorginfra verbindt met zorg en begeleiding op afstand: telemonitoring. Dankzij de koppeling met onder meer elektronische patiëntendossiers (ECD’s) krijg je als zorgprofessional een 360-graden beeld van de cliënt of bewoner. En kun je de juiste zorg inzetten.

 

Volop in ontwikkeling

OCC | Mobile is nog volop in ontwikkeling. De app is nu nog een combinatie van de CQ-Mobile app en de nieuwe app. Zo maak je als zorgprofessional makkelijk de overstap naar OCC | Mobile. De huidige alarmeringsmogelijkheden zijn nu ook al te gebruiken. En op de achtergrond verstuurt de app telemetriegegevens, zodat we kunnen bewaken of iemand online is, of de verbindingen goed zijn en of alle resources van de telefoon aanstaan, zoals bluetooth en gps. Kortom, we zorgen in deze fase vooral ook voor goede connectiviteit en het beheer van de mobiele telefoon.

 

Na deze release voegen we stap voor stap nieuwe functies toe en faciliteren we diverse andere (zorg)toepassingen. We blijven de app doorontwikkelen, in nauwe samenwerking met zorgorganisaties en onze OCC | Implementation Partners.

 

Nieuwsgierig geworden? Volg onze website en LinkedIn!

 

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.