Cursisten enthousiast over vernieuwde trainingen Eurocom Group

“Nieuwe trainingen interactief en leerzaam”

Techniek wordt steeds slimmer en laat zich daarom steeds makkelijker in bedrijf stellen. Organisaties hebben daarover dus minder vragen dan voorheen. Daarom heeft Eurocom Group haar trainingen onlangs volledig vernieuwd. Met minder techniek en meer de focus op de werking en het gebruik van het Open Care Connect-concept. Vrijdag 23 oktober werden de eerste certificaten uitgereikt aan medewerkers van Detron. “De training is interactief en leerzaam”, aldus cursist Nick Baars.

De trainingen zijn bedoeld voor medewerkers van OCC | Implementatie Partners. Dit zijn bedrijven die veel werken met de software, producten en diensten binnen Open Care Connect en deze veel implementeren. De training in oktober was de basismodule. De cursisten leerden de basisprincipes van het Open Care Connect ecosysteem. Hoe zet je een zorginfrastructuur op in een intramurale omgeving? Hoe bereid je een implementatie het best voor? Ook is in de basismodule aandacht voor het achterhalen van storingen en het upgraden naar de laatste versies van de verschillende software binnen Open Care Connect.

Module 2 (Expertraining intramuraal) gaat over specifieke oplossingen zoals leefcirkels. Module 3 (Stille ontruiming volgens NEN2575) gaat over de ontruimingsinstallatie CQ-Net UMI MK2 (engineering, installatie en onderhoud) en het regelwerk eromheen. Zoals het aanvragen van een zendvergunning en het faciliteren van een BHV-team. Module 4a behandelt de nieuwe gateway binnen Open Care Connect, voor het ontsluiten van zorgalarmering, toegangscontrole en domotica) en module 5 gaat over de alarmering via Internet of Things (IoT) en het inrichten ervan voor alle betrokkenen rondom de cliënt.

De klantbehoefte verschuift

Martijn Schuurmans, CEO van Eurocom Group: “Voorheen waren onze trainingen technisch van aard. Maar in projecten werd het stukje techniek steeds minder een issue. Dat komt omdat onze systemen tegenwoordig steeds gebruiksvriendelijker worden. Wél stellen organisaties steeds hogere eisen aan de werking en het gebruik van systemen binnen Open Care Connect. De klantbehoefte verschuift dus. Daarom zijn we niet alleen een strategische partner in innovatie voor zorgorganisaties, maar ontwikkelen we in co-creatie duurzame oplossingen die aan steeds hogere eisen voldoen. Organisaties vinden het belangrijk dat de infrastructuur het werk van zorgprofessionals optimaal ontlast én bijdraagt aan de levenskwaliteit van cliënten. Bovendien willen ze maximaal blijven profiteren van elke update.”

Ook voor de implementatiepartners worden de randzaken rondom de zorginfrastructuur dus steeds belangrijker. Martijn: “Zo hebben we inmiddels een grote toolset voor het opstellen van offertes, voor het op afstand bewaken van de zorginfrastructuur en voor het effectief samenwerken met andere leveranciers van de klant. Hoe zorg je dat de diverse systemen in elkaar grijpen? En ook: hoe werk je goed en effectief met elkaar samen? Want wij geloven dat samenwerking vanuit één visie met alle betrokkenen in de zorg leidt tot een betere kwaliteit van werken en leven. Dit krijgt allemaal meer aandacht in de trainingen.”

‘Goede mix’

Nick Baars is beginnend engineer bij Detron ICT Groep, tevens OCC | Implementatie Partner. “We werken veel met de Eurocom-producten. Het is dus een must dat ik de modules volg. Voor de basismodule kwamen we vier vrijdagen bijeen in Eindhoven, op gepaste corona-afstand. Het is een goede mix van theorie en praktijk. Je leert hoe de systemen binnen Open Care Connect werken, hoe je koppelingen maakt, hoe je het geheel inricht en hoe je tickets inschiet bij Eurocom. We hebben het gehad over leefcirkels en over de data die je uit het systeem kunt halen.”

De laatste dag deden de cursisten een gezamenlijke praktijkoefening. Nick: “We bouwden een complete zorginfrastructuur. We installeerden CQ-Net Server en koppelden locaties, apparatuur en medewerkers. Daarna installeerden we CQ-Net Live en testten we of de melding binnenkwam. Tot slot deden we een individueel examen met open en gesloten vragen. Je moest 35 punten halen om te slagen.” Alle cursisten haalden hun certificaat. Dat is overigens niet vanzelfsprekend, want de training is pittig en het examen niet bepaald eenvoudig.

‘Heel leerzaam’

Nick is enthousiast over de training. “Er is veel interactie en je bent actief bezig. Met de basismodule snap je de basics van de systemen binnen Open Care Connect, het concept en de ondersteunende tooling. Het was allemaal heel leerzaam. Ik mag hierna ook alle andere modules volgen. Als eerste de training over stille ontruiming.”

 

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp
Nieuwe Training Eurocom

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.