Eén factuur voor zorgtechnologie gerelateerde producten en diensten

Zorgorganisaties kunnen vanaf 1 januari 2021 opteren voor één verzamelfactuur voor zorgtechnologie gerelateerde producten en diensten die diverse samenwerkende leveranciers als consortium op basis van de dienst Open Care Connect | Thuis afgestemd op elkaar leveren. De nieuwe dienst heet: OCC | Financial Solutions. Het is tevens de naam van de nieuwe werkmaatschappij van Eurocom Group. In de loop van 2021 breiden we deze dienstverlening uit met facturatie naar cliënten, een groeiende vraag vanuit de markt. Hierdoor kan Eurocom de rol van Aanbieder vervullen voor zorgorganisaties.

Met de nieuwe dienstverlening voorkomen we dat zorgorganisaties voor de Open Care Connect-dienstverlening meerdere facturen ontvangen. Ook voorkomen we hiermee in de nabije toekomst dat thuiswonende cliënten meerdere facturen krijgen van meerdere leveranciers voor hard- en software-oplossingen. Van zorgalarmering en digitaal toegangsmanagement van de voordeur tot medicijndispensers en andere eHealth-oplossingen. Ook zorgorganisaties krijgen meer overzicht. Ze kunnen de facturen inzien in de OCC | Service Portal.

Facturatiedienstverlener

OCC | Financial Solutions fungeert hiermee als facturatiedienstverlener namens aangesloten Open Care Connect-partners. Jelmer Ouwerkerk, Chief Strategy Officer: “Het werkt zo: de Open Care Connect | Technology Partners en Implementatie Partners sturen hun facturen naar OCC | Financial Solutions. Ze baseren hun onderbouwing op hetzelfde bronsysteem (CQ-Net Live, het Open Care Connect-platform) zodat OCC | Financial Solutions de totaalfactuur correct automatisch kan samenstellen. Het kan voor een zorgorganisatie of een cliënt gaan om flink wat facturen. Denk bijvoorbeeld aan facturen voor de hardware van de sloten en de zorgalarmering, voor de software van de sloten en de zorgalarmering, voor de app, voor het plaatsen of verwijderen van de oplossing en voor diverse eHealth oplossingen. Onze partners baseren hun facturen op de aantallen en prijzen in CQ-Net Live. Ze zijn dus altijd sluitend. OCC | Financial Solutions maakt de verzamelfactuur en verstuurt die rechtstreeks naar de zorgorganisatie, en straks dus ook aan cliënten. Eurocom wordt geen hoofdaannemer. Onze partners behouden dus hun contractrelatie met de klant.”

Voorsorteren op de toekomst

Met OCC | Financial Solutions kan Eurocom de rol van aanbieder vervullen, conform WDTM en als financial services provider om administratie te vergemakkelijken en inzichtelijker te maken. Dit voorjaar behaalde Eurocom de WDTM Ketenkeurmerken voor zowel Personenalarmering en mobiele alarmeringsdiensten 3.0 als voor Toegang tot zorgwoningen. De Aanbieder heeft het contract met de cliënt en is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de gehele keten. Ook sorteert Eurocom hiermee voor op de toekomstige situatie, waarbij Open Care Connect |Thuis wordt verrijkt met steeds meer relevante eHealth-oplossingen. Zoals INR-meters en medicijndispensers. Jelmer: “Ons uiteindelijke doel is om één integrale digitale omgeving te creëren waarmee thuiszorgprofessionals binnen de regio en de keten met de cliënt de gezondheidsstatus beheren. In de toekomst komen er dus beslist meer leveranciers bij. Dankzij OCC | Financial Solutions komen er niet meer facturen bij.”

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.