Meer systeemveiligheid met Watchdog-software 

Een goed systeem is veel meer dan een werkend systeem dat voldoet aan de gevraagde wensen en eisen. Het is ook veilig en bewaakt. Zeker in de zorg kan het vergaande gevolgen hebben als een (alarmering)systeem niet naar behoren werkt. Het belang van de systeemveiligheid is dus heel groot.

Een bewaakt systeem
Binnen Open Care Connect kijken we continu naar manieren om de systeemveiligheid te verhogen. Met als doel: meer zekerheid en veiligheid voor medewerkers en cliënten in de zorg. Eén van de oplossingen die we daarvoor ontwikkelden is de Watchdog-software.  Deze software wordt geïnstalleerd op een NetBOX3 die is verbonden met de CQ-Net Server. De Watchdog ontvangt elke 15 seconden een melding van de CQ-Net Server, ook wel een heartbeat genoemd. Ontbreekt deze melding, dan komt het systeem in alarm. De zorgorganisatie ontvangt het alarm op een zelf te kiezen apparaat. Bijvoorbeeld een lamp, een zoemer of (mobiele) telefoon. De technische dienst en de zorgprofessionals ontvangen dit alarm. Ze kunnen direct actie ondernemen.

Meerdere locaties?
Zorgorganisaties kunnen kiezen voor één Watchdog per CQ-Net Server, maar er kunnen ook meerdere Watchdogs worden aangesloten. Dit is bijvoorbeeld interessant als er één CQ-Net Server wordt gebruikt om meerdere locaties te bedienen. Alarmmeldingen kunnen dan per locatie worden ontvangen, zodat medewerkers snel kunnen handelen en het systeem blijft werken.

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp
Watchdog CQ-Net Server

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.