Heldere visuele instructies over concrete toepassingen

Handige how-to filmpjes helpen zorgprofessionals verder

Video is tegenwoordig dé manier om complexe informatie snel en eenvoudig over te brengen. Bij de installatie van een nieuwe TV of voor nieuwe features op een smartphone raadplegen de meeste mensen YouTube om zo snel mogelijk aan de slag te kunnen. Met het Open Care Connect-platform konden we daarin uiteraard niet achterblijven. Daarom hebben we een aantal handige én korte how-to-filmpjes gemaakt voor zorgmedewerkers die werken met toepassingen en producten van het Open Care Connect-platform. Daarmee maken we het hen zo makkelijk mogelijk. De locatie Waterrijk van ZZG Zorggroep in Nijmegen had de primeur.

ZZG Waterrijk was in de zomer van 2021 één van de eerste zorgorganisaties in Nederland die ging werken met de nieuwe evolutionaire zorgoplossing binnen Open Care Connect. Dit nieuwe concept is o.a. gebaseerd op de OCC | Gateway, een slimme hub om kritische zorginfrastructuur optimaal te laten functioneren binnen verpleeghuizen en op VPT-locaties. De zorgoplossing ondersteunt onder meer toegangscontrole, zorgalarmering, leefcirkels en monitoring van bewoners- en hun kamerstatus.

Omarmen van de nieuwe zorgoplossing

Dankzij een goede voorbereiding was de installatie en implementatie van de nieuwe zorgoplossing zo gepiept. Maar daarmee ben je er nog niet. Want hoe zorg je ervoor dat de zorgmedewerkers Open Care Connect-toepassingen omarmen en gebruiken zoals bedoeld? Hiervoor waren er niet alleen instructiesessies op locatie, we maakten ook handige instructievideo’s voor de zorgmedewerkers.

Praktische instructies

Productspecialist Ivar van de Water is nauw betrokken bij de ontwikkeling van trainingen en de instructiefilmpjes. Hij vertelt: “Uit onderzoeken blijkt dat visualisatie veel meer aanspreekt dan platte handleidingen. Tot nu toe maakten we alleen instructiefilmpjes voor onze implementatiepartners. Deze filmpjes zijn vrij technisch van inhoud. Nu maken we dus video’s ook voor zorgprofessionals. Belangrijk, omdat zorgprofessionals binnen Open Care Connect gefaciliteerd worden om steeds meer zelf te doen. Zoals het activeren en instellen van sensoren op de kamers van cliënten. Hiermee bepalen zorgprofessionals zelf de algoritmes die aansluiten op de zorgbehoefte van hun cliënten, een functie die binnen OCC | Mobile, de App voor zorgprofessionals, verder doorontwikkeld wordt.

Filmpjes over concrete toepassingen

De video’s zijn gemaakt tijdens de oplevering van de nieuwe zorgoplossing bij ZZG-locatie Waterrijk. Ze zijn dus afgestemd op concrete toepassingen en beantwoorden veel voorkomende vragen van de gebruiker op de werkvloer. Zorgmedewerkers moeten snel en makkelijk kunnen werken met onze hardware. Daarom maken we filmpjes waarin we de functionaliteiten stap voor stap uitleggen. Zo gaan de video’s bijvoorbeeld over:

  • Het instellen van de alarmering op de kamer van een cliënt
  • Het plaatsen en activeren van de bewegingssensor
  • De werking van de assistentieoproep

Optimale ondersteuning

Alle video’s zijn te vinden in de OCC | Service Portal onder ‘Media’. Er komen steeds weer nieuwe “How to” filmpjes bij. Stap voor stap bouwen we aan een complete kennisbank voor specifieke functies die een zorgorganisatie gebruikt. De filmpjes zijn voor alle gebruikers toegankelijk. Heb je meer ondersteuning nodig, dan kun je bij ons een training of specifieke consultancy afnemen. De trainingen hebben we vorig jaar ook volledig verbeterd. Ze zijn veel praktischer geworden. Je bent welkom in ons trainingscenter én eLab!

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.