Snel en gemakkelijk te raadplegen via de CQ-Mobile app

Corona Triage Tool blijkt succesvolle eHealth-toepassing

De Corona Triage Tool van Eurocom Group en Ecare is een succes. Dagelijks maken veel mensen hiervan gebruik. Met deze eHealth tool brengen zorgverleners snel en effectief door middel van een digitale triage de aan- of afwezigheid van symptomen van het coronavirus in kaart bij cliënten en collega’s. Ze kunnen de Corona Triage Tool als ondersteund hulpmiddel snel en gemakkelijk raadplegen via CQ-Mobile. Dit is dezelfde app die ze ook gebruiken voor alarmering, toegangscontrole en alle communicatie rondom een cliënt in de wijk en in het verpleeghuis. CQ-Mobile is onderdeel van Open Care Connect.

De Corona Triage Tool is een digitale triage tool met acht vragen die met partners is ontwikkeld op basis van het instructiefilmpje van de Kaderhuisartsen Spoedzorg. Er wordt gevraagd naar specifieke symptomen die kunnen duiden op besmetting met het COVID-19-virus. Zorgprofessionals kunnen de triagetool via de CQ Mobile App raadplegen als een cliënt of collega symptomen vertoont die horen bij het coronavirus. Op basis van de uitkomsten van de tool kan bijvoorbeeld worden besloten om de coronatest uit te voeren (PCR-, antigenen- of antistoffentest).

Optimale samenwerking rondom de cliënt

De ontwikkeling van de Corona Triage Tool sluit aan bij de visie van Eurocom om diensten te ontwikkelen die bijdragen aan een optimale samenwerking tussen zorgaanbieders, mantelzorgers en andere betrokkenen rondom de cliënt. Het gaat om diensten die zorgen voor meer vitaliteit, bewegingsvrijheid en veiligheid voor cliënten. Deze functies krijgen een plek binnen Open Care Connect. Een open en innovatief ecosysteem voor het slim verbinden van eHealth, Internet of Things (IoT) en domotica. Open Care Connect faciliteert ook de samenwerking tussen alle betrokkenen rondom de cliënt, over organisaties heen. Het ecosysteem stelt organisaties in staat de technologie specifiek te laten aansluiten op de zorgvraag van de individuele cliënt. Om alle functionaliteiten centraal te kunnen bedienen, is er de app CQ-Mobile voor zorgprofessionals.

Jelmer Ouwerkerk, Chief Strategy Officer van Eurocom: “Onze ambitie reikt nog veel verder. Met Open Care Connect willen wij de behoefte van de cliënt en de professional – de verpleegkundige en op termijn ook de huisarts – zo concreet mogelijk formuleren en centraal stellen. Daartoe verrijken we het platform met relevante eHealth-puntoplossingen. Zo lanceren we in 2021 een aantal eHealth-oplossingen gericht op hart en vaat. Ook de Corona Triage Tool is zo’n eHealth-oplossing waarmee wij invulling geven aan onze visie.”

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.