Optimaal inzicht in gezondheid van zorginfrastructuur en ter ondersteuning van zorgprocessen

Zorgorganisaties nog meer in control met real time zorginfra-monitoring

Als zorgorganisatie moet je natuurlijk volledig kunnen vertrouwen op de werking van je ICT. Data en toepassingen moeten altijd beschikbaar zijn. Want de kleinste verstoring kan al invloed hebben op de veiligheid en het welzijn van bewoners en thuiswonende cliënten en op het werkproces van de medewerkers. Daarom ontwikkelden we binnen Open Care Connect het Control Center. Hiermee houden we alle aangesloten apparaten in de gaten.

Het Control Center is de nieuwe module voor het monitoren van OCC | Gateways en de daarop aangesloten sensoren. Deze nieuwe module staat in de OCC | Service Portaal en zal in deze fase vooral door onze implementatiepartners gebruikt worden: de bedrijven die oplossingen o.b.v. het concept Open Care Connect implementeren bij de zorgorganisaties. Ze houden daarmee de vinger aan de pols. Continu. Maar ook beheerders van zorgorganisaties zelf kunnen toegang krijgen tot het Control Center.

Beheer en troubleshooting

Het Control Center verzamelt data over alle aangesloten hubs en de sensoren, zoals verpleegoproepsystemen, geluidssensoren, bedsensoren, deursensoren en beweegsensoren. De technisch beheerder kan dieper inzoomen op de configuratie van een specifiek apparaat. Neem nu een bedsensor. Daarmee kan je zien én instellen hoe lang de cliënt uit bed mag voordat er bijvoorbeeld een alarm wordt gemaakt. En werkt het apparaat zoals het moet? Zijn er afwijkingen? En wat is er de afgelopen uren gebeurd? Dat is waardevolle informatie voor beheer en troubleshooting. Maar ook voor zorgmanagers, want je kunt tevens zien hoe lang een deur open stond en hoe lang de cliënt uit bed is geweest. Met deze data kunnen zorgprocessen verder geoptimaliseerd worden.

Real-time informatie

Als een apparaat niet werkt, dan achterhaalt de technisch beheerder de oorzaak in het Control Center. Vervolgens verhelpt hij het defect op afstand. Maar hoe weet hij of dat is gelukt? Ook dat ziet hij in het Control Center. Want omdat de informatie real-time is, verandert de status van het apparaat vrijwel direct. Dit maakt troubleshooting op afstand mogelijk.

Meer flexibiliteit voor zorgorganisaties

Het Control Center maakt het mogelijk om werkprocessen efficiënter en effectiever in te richten en zo zorgteams maximaal te ondersteunen in het werkproces. Zo stelt een implementatie partner op een bepaalde manier het systeem en daaraan gekoppelde sensoren en apparaten in omdat dit in de beginfase het beste is. Maar in de loop van de tijd kan het zijn dat deze instellingen aangepast moeten worden om de zorgprocessen beter af te kunnen stemmen op de wensen en behoeften van medewerkers en cliënten. Dat kan een implementatiepartner doen, maar ook een technisch beheerder van de zorgorganisatie kan via het Control Center kan het proces bijstellen.

Volop in ontwikkeling

We ontwikkelen het Control Center in nauwe samenwerking met één van de OCC | Implementatiepartners. Binnenkort hebben álle implementatiepartners toegang. En zullen technisch beheerders van zorgorganisaties ook toegang krijgen tot het Control Center. Ondertussen blijven we natuurlijk nieuwe features toevoegen. Wordt dus vervolgd!

 

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp
Control Center

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.