Nieuw concept maakt gepersonaliseerde zorg mogelijk binnen verpleeghuizen en VPT

Met Open Care Connect naar evolutionaire zorgtechnologie

De zorg van de toekomst is zorg die is afgestemd op de individuele cliënt en op het werkproces van de professional. Hoe krijg je dat als zorgorganisatie voor elkaar, gelet op de personeelstekorten, de vergrijzing en de toenemende zorgzwaarte, thuis en in verpleeghuizen? Dat vraagt om zorgtechnologie die flexibel aanpasbaar is op de individuele cliënt. Die zorgprocessen vergemakkelijkt en zorgprofessionals maximaal ondersteunt in hun werk. Eurocom lanceert daarom een volledig nieuwe zorgoplossing als platform binnen Open Care Connect voor verpleeghuiszorg en verpleeghuiszorg thuis (vpt). De eerste projectimplementaties staan al op de planning.

Het nieuwe concept bestaat uit drie bouwstenen: OCC | Gateway, OCC | Cloud en OCC | Mobile. Deze nieuwe oplossing ondersteunt tal van zorgtoepassingen. Zoals toegangscontrole, zorgalarmering, leefcirkels én monitoring van zowel de bewoners- als de kamerstatus. Met onze nieuwe oplossing komt het individu steeds meer echt centraal te staan en wordt de professional maximaal gefaciliteerd. Dat is nodig, omdat de zorg verandert. Zowel de wensen en eisen van cliënten als de behoeften van medewerkers. Ook de Wet zorg en dwang (Wzd) stelt andere eisen aan de zorg en ondersteuning.

Maximale vrijheid én privacy

De zorg verandert verder. Zo vraagt de Wet zorg en dwang van zorgorganisaties dat zij aandacht hebben voor het recht op vrijheid van de cliënt. Dat vraagt om nieuwe, ondersteunende technologie die heel flexibel is in te richten. Door het persoonlijk profiel van een bewoner te koppelen aan realtime sensorgegevens kunnen we bepalen welke informatie wordt weergegeven in het overzicht van de zorgprofessional. Daarmee bieden we maximale privacy waar dat mogelijk is. Ook kunnen we meer zekerheid bieden bij mensen met een grotere afhankelijkheid. Bewoners kunnen rekenen op de juiste mate van veiligheid en vrijheid én op de ondersteuning die ze nodig hebben. Met het in acht nemen van de privacy, zoals is vastgelegd in het persoonlijk zorgplan.

Van alarmeren naar realtime inzicht in kamer en bewoner

Zorgprofessionals komen vaak letterlijk handen, ogen en oren tekort. Daar willen we bij helpen. Bestaande zorgsystemen geven een alarm als er een gevaarlijke situatie dreigt of heeft voorgedaan. Maar de nieuwe oplossing binnen Open Care Connect geeft een realtime en actueel inzicht in de status van de bewoners voor wie een zorgprofessional verantwoordelijk is. Veel van de kracht zit in de OCC | Gateway, die (draadloos) is verbonden met sensoren in de kamer. Deze sensoren geven een duidelijk beeld van de ruimte, bewoner en eventuele risico’s. Bijvoorbeeld: een deur staat open, de bewoner ligt (al 10 minuten) niet meer in bed of een bepaalde sensor werkt niet. De informatie is gekoppeld aan het persoonlijke profiel van de bewoner. Via OCC | Mobile kan de zorgprofessional deze informatie inzien. Ook kunnen instellingen zo nodig (tijdelijk) worden gewijzigd om de monitoring op de bewonersbehoefte af te stellen. Onze oplossing kan ook in de thuissituatie flexibel worden ingezet, op basis van een WLZ-indicatie. Zorgprofessionals kunnen met de app (en een persoonlijk profiel) monitoren op relevante informatie.

OCC | Gateway

De OCC | Gateway is een intelligente hub in de woning van een cliënt die informatie van de aangesloten (draadloze) sensoren verzamelt, combineert en verrijkt. In combinatie met OCC | Cloud en OCC | Mobile ondersteunt deze oplossing tal van zorgtoepassingen. Zoals toegang tot de eigen woning, leefcirkels, zorgalarmering en monitoring van zowel de bewoners- als de kamerstatus. Door de draadloze plaatsing van de OCC | Gateway wordt de installatie sterk vereenvoudigd. De OCC | Gateway is daarmee ook direct toepasbaar in renovatieprojecten en bij kleine uitbreidingen. De software van de OCC | Gateway is volledig te beheren via OCC | Cloud. Nieuwe relevante zorgfuncties zijn eenvoudig achteraf toe te voegen. Daardoor is de OCC | Gateway een toekomstbestendige investering die meebeweegt met innovatie binnen uw organisatie.

OCC | Cloud

OCC | Cloud ondersteunt zorgprocessen op afstand. Ook managet OCC | Cloud geïnstalleerde devices op afstand, zodat alle relevante updates, (security) patches en upgrades kunnen worden doorgevoerd. De vernieuwde structuur binnen OCC | Cloud zorgt ervoor dat het technische en het functionele beheer kan worden gescheiden. Hierdoor kunnen de beheerders van zorgorganisaties de oplossing zelf eenvoudig afstemmen aan de situatie op de werkvloer. Zorgprofessionals kunnen op bewonersniveau met de app zelf aanpassingen doen aan instellingen. Zo kan de techniek worden aangepast op de behoeften van bewoners en de werkprocessen van zorgprofessionals. Niet de techniek is leidend, maar de vragen en processen. Met een Teams-functionaliteit wordt alle relevante informatie direct zichtbaar voor jou en je team op de OCC | Mobile app. Nog nooit was je als zorgprofessional zo direct verbonden met de mensen voor wie je verantwoordelijk bent. Daarnaast wordt het mogelijk om bewoner-specifieke BI-functionaliteit in te zetten.

OCC | Mobile

Met OCC | Mobile introduceren we de digitale assistent van de zorgprofessional. OCC | Mobile biedt slimme functies waarmee je dagelijkse taken sneller en eenvoudiger uitvoert. Denk aan digitaal toegangsmanagement. Via het overzichtelijke, persoonlijk te configureren dashboard heb je als zorgprofessional altijd direct zicht op de status van de mensen voor wie je verantwoordelijk bent. Daarnaast kan je met de OCC | Mobile app toegang krijgen tot bepaalde ruimten of woningen. Je kan instellingen wijzigen, personen volgen en audio- en videoverbindingen opzetten. En je kan met de hoogste betrouwbaarheid alarmen afhandelen.

Stay tuned

Natuurlijk ontwikkelden we onze nieuwe zorgoplossing vanuit de Open Care Connect-visie. Daarbij moet technologie daadwerkelijk waarde toevoegen aan het leven van cliënten en het werk van professionals in de zorg samen met onze partners. We kijken ernaar uit om in de komende weken steeds meer informatie over onze nieuwe oplossing met u te delen. Naast concrete hard- en software specificaties gaan we u ook meenemen in voorbeeldapplicaties en succesvolle implementaties. Stay tuned!

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp
Zorgtechnologie met Open Care Connect

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.