Eurocom Group start samenwerking met Fontys opleiding ICT & Media Design

Nieuwe ideeën, verrassende inzichten en ervaringen uit het verleden bundelen tot mooie toekomstplannen. Dat zijn de doelstellingen van de samenwerking tussen scrum studententeams van Fontys ICT & Media Design en Eurocom Group. Negen tweedejaars studenten voeren twee onderzoeksprojecten uit voor Eurocom Group op basis van het Open Care Connect concept. Dit concept verbindt diverse partijen om als één ecosysteem integrale diensten te leveren aan zorgorganisaties op het gebied van zorginfrastructuur, eHealth, IoT. Centraal staat de vraag: ‘Hoe houden we mensen langer zelfredzaam?’.

De studenten zijn verdeeld in twee groepen. De ene projectgroep richt zich op het verhelpen van eenzaamheid, die vooral bij ouderen wordt ervaren. Met de beoogde oplossingen worden ouderen met elkaar gekoppeld gelet op persoonlijke voorkeuren en hobby’s. De andere groep doet onderzoek naar het begeleiden van correcte medicijninname ondersteund vanuit een ecosysteem. Dit systeem schrijft niet alleen de correcte medicijnen voor, maar kan ook de dosering aanpassen naar gelang de behoefte van de patiënt op dat moment. Hierbij focussen de studenten zich op de hart- en vaatpatiënten. Dit omdat verkeerd medicijngebruik leidt tot onnodig veel sterfgevallen.

Een semester lang presenteren de studenten elke drie weken de resultaten tot dan toe in een sprintreview. Samen bekijken we welke ideeën er zijn en wat er eventueel kan worden verbeterd.

Win-win
Rob van Geloven, senior software architect bij Eurocom Group: “De samenwerking werkt twee kanten op: wij krijgen toegang tot de laatste inzichten vanuit de opleidingen. Andersom kunnen de studenten bij ons ervaring opdoen in het bedrijfsleven. Verder is dit voor ons als Eurocom Group een mooi moment om onszelf te presenteren aan potentiële nieuwe werknemers en om onszelf bekender te maken bij een breder publiek. We zijn erg enthousiast over de samenwerking en hopen deze in de toekomst nog verder te kunnen uitdiepen.”

Benieuwd wat deze samenwerking nog meer gaat brengen?
Mis onze nieuwsbrieven dan niet! Of wilt u hier graag meer over weten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via 040 – 264 5500 of info@opencareconnect.eu.

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.