Zelf sensoren beheren, realtime inzicht en flexibele, persoonsgerichte zorg

Upgrade app: meer autonomie en gebruiksgemak voor zorgprofessionals

De nieuwe Winter Release van onze app is een belangrijke stap voorwaarts voor zorgprofessionals én beheerders. Met één druk op de knop sensoren beheren, direct zien waar collega’s zijn, en zelfs tijdelijk extra bewegingsvrijheid geven aan bewoners – het kan allemaal met deze nieuwe versie. De app, onderdeel van Eevi – de slimme werkplek voor zorgprofessionals, krijgt met deze update een flinke boost in gebruiksgemak en functionaliteit.

Sneller en intuïtiever werken met OCC | EasyLink

Een van de belangrijkste vernieuwingen is de introductie van OCC | EasyLink, een innovatieve communicatietechnologie die de app sneller en betrouwbaarder maakt. Valt een bewoner of cliënt, zie je dat meteen in je app. Is er geluid op een kamer? Ook dat zie je direct. Verander je een instelling van een sensor? Dan is die binnen een seconde actief. Die directe actie-reactie maakt het gebruik veel logischer. Het maakt daarbij niet uit of je binnen of buiten bent en of je gebruik maakt van wifi of 4G – je bent altijd verbonden. De app is binnen een seconde gesynchroniseerd.

Widgets maken het verschil

De app introduceert verschillende nieuwe widgets die je werk als zorgprofessional vereenvoudigen:

  • De Monitoring Widget geeft in één oogopslag de status van alle sensoren op een kamer – of het nu gaat om deur-, audio- of bedsensoren. Met één langere druk op het scherm kun je direct instellingen aanpassen.
  • Met de Media Widget kun je eenvoudig audio- en videoverbindingen maken en schakelen tussen verschillende camera’s of audiopunten in een kamer.
  • De Wearable Widget biedt direct inzicht in de status van persoonlijke apparatuur zoals alarmknoppen, met informatie over batterijstatus, positie en eventuele alarmmeldingen.

Scan & Go: eenvoud voorop

Een andere belangrijke innovatie is ‘Scan & Go’. Met deze functie kunnen zorgprofessionals zelf sensoren toevoegen of verwijderen. Je selecteert de kamer of persoon, drukt op het plusje in de app, scant de sensor en je bent klaar. Geen codes invoeren, geen ingewikkelde instellingen – gewoon scannen en gebruiken.

Dit past in de bredere visie om meer autonomie te geven aan mensen op de werkvloer. Niet iedereen kan zomaar elke sensor overal plaatsen – we hebben dit georganiseerd via key users. Maar als je de bevoegdheid hebt, maken we het zo eenvoudig mogelijk.

Slimmer omgaan met kosten

Ook op het gebied van kostenbeheersing zijn er vernieuwingen. We hebben een uniek systeem ontwikkeld voor het beheer van SIM-kaarten en licenties. Als zorgorganisatie betaal je alleen voor sensoren die actief gebruikt worden. Koppel je een sensor los van een cliënt? Dan worden zowel het SIM-abonnement als de licentie automatisch stopgezet.

Video-intercom integratie

Een belangrijke toevoeging in deze release is de intercom-integratie. Als iemand op de intercomknop bij de voordeur drukt, krijgen alle actieve app gebruikers direct een melding. Je kunt dan via de app communiceren met beeld en geluid, en indien nodig de deur openen. Dit werkt volledig via ons eigen platform, waardoor je geen externe diensten meer nodig hebt. Deze oplossing werkt bovendien kostenbesparend, omdat je geen gebruik meer hoeft te maken van duurdere telefonienetwerken.

5x Easy als fundament

De Winter Release past in onze bredere visie op zorgtechnologie, samengevat in ‘5x Easy’. Dit betekent dat alles wat we ontwikkelen moet voldoen aan vijf principes:

  • Eenvoudig aan te schaffen – via de webshop
  • Eenvoudig te implementeren – snelle en soepele installatie met minimale overlast
  • Eenvoudig in gebruik – zo intuïtief dat training bijna overbodig wordt
  • Eenvoudig te beheren – sensoren geven automatisch hun status door voor proactief onderhoud
  • Eenvoudig uit te breiden – nieuwe functies kunnen moeiteloos worden toegevoegd

Meer vrijheid voor persoonsgerichte zorg

Een andere interessante toevoeging is de zelfredzaamheidswidget. Hiermee kun je heel flexibel omgaan met de bewegingsvrijheid van cliënten. Stel, je hebt een bewoner met een laag zelfredzaamheidsniveau die normaal niet in de tuin mag komen. Als er bezoek is en de zon schijnt, kun je met één druk op de knop tijdelijk meer vrijheid geven. Zo worden cliënten niet onnodig beperkt in hun bewegingsvrijheid.

Deze flexibiliteit draagt bij aan het behoud van autonomie van cliënten. Ze kunnen, onder veilige omstandigheden, meer zelf bepalen waar ze naartoe gaan. Dit past perfect bij onze visie van persoonsgerichte zorg, waarbij we technologie inzetten om mensen zo veel mogelijk vrijheid te geven, met behoud van veiligheid.

Vooruitgedachte techniek

Voor de toekomst staat er nog meer op stapel. We blijven innoveren, maar wel altijd vanuit het perspectief van de zorgprofessional én cliënt. De app moet ondersteunend zijn aan menselijk contact, niet andersom. Met de Winter Release 2025 zetten we daar weer belangrijke stappen in.

Wil je meer weten over de alle (nieuwe) mogelijkheden in de app? Neem contact op met een van onze adviseurs of kom langs in ons Experience Center! We laten alle nieuwe features aan je zien en je kunt zelf ervaren hoe de vernieuwde app werkt.

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp
winter release app

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten