Samen werken aan techniek die wérkt

Nieuw: innovatie- en adoptieprogramma mét testomgeving voor zorgorganisaties

Nieuwe zorgtechnologie leidt niet automatisch tot het vergroten van de kwaliteit en toegankelijkheid van zorg. Dat lukt alleen als zorgtechnologie naadloos aansluit op werkprocessen van zorgprofessionals. Eurocom lanceert daarom het Innovatie- & Adoptieprogramma en een mobiel eLab. In deze door ons gemanagede testomgeving ervaren zorgorganisaties hoe nieuwe functionaliteiten en innovatie voor hen werken.

Zorgorganisaties die werken met de oplossingen binnen Open Care Connect kunnen vertrouwen op gestandaardiseerde techniek. We zorgen daarbij voor geborgde koppelingen op basis van ons Open Care Connect Technology Partner-programma. Deze koppelingen zijn duidelijk omschreven, worden onderhouden en voorzien van een Service Level Agreement (SLA). Dát is de basis voor technologie die werkt.

Optimaal zorgtechnologie inzetten

Maar dat is nog niet alles. Want hoe zorgen we dat zorgorganisaties en zorgprofessionals nieuwe functionaliteiten optimaal benutten en blijven benutten? Een uitdaging, waar zelfs de meest succesvolle merken mee kampen. Neem nu Office 365. De meeste mensen gebruiken maar 25% van de mogelijkheden van dit pakket. Ze lopen dus veel mogelijkheden mis.

“De gebruikelijke weg zijn proof of concepts en pilots om kennis te maken met nieuwe functionaliteit “, stelt Martijn Schuurmans, CEO van Eurocom Group. Maar die leggen veel druk op het zorgproces, kosten veel tijd en geld en vaak is er sprake van onvoldoende opvolging. Daarom ontwikkelden we een mobiel eLab en het Innovatie- & Adoptieprogramma.”

Demo-opstelling eLab

Centraal in het programma staat het E-Lab, een slim samengestelde en veilige omgeving voor het testen van functionaliteiten en het trainen van medewerkers. Het is een demo-opstelling van een cliëntruimte met alle goedgekeurde techniek die de specifieke zorgorganisatie ook echt gebruikt o.b.v. hun functioneel ontwerp. Denk aan de OCC | Gateway, een verpleegoproepsysteem en puntoplossingen als bewegingssensoren en een slimme bedmat. Op een laptop staat de OCC | Service Portal met alle functionaliteiten.

Productmanager Evi Elich: “Zodra we een nieuwe functionaliteit hebben, nodigen we zorgorganisaties uit om ernaar te kijken. Ook zorgmedewerkers kunnen zo’n oplossing uitproberen en er handiger in worden. Zijn organisatie en medewerkers enthousiast, dan implementeren we de functionaliteit in het zorgproces, intuïtief in de OCC | Mobile-app. De functionaliteit werkt meteen en medewerkers hebben er al kennis mee gemaakt.”

Begeleiding

Het Innovatie- en Adoptieprogramma van Eurocom bestaat niet alleen uit het eLab, maar ook uit alle begeleiding daaromheen. Martijn: “Bijvoorbeeld in aparte online studiosessies, waarin we dieper ingaan over de mogelijkheden van bepaalde functionaliteiten en op bepaalde thema’s. Zo betrekken we zorgorganisaties bij innovaties en laten we ons door hen inspireren.”

“Is de zorg enthousiast over de functionaliteit, dan voegen we die functionaliteit toe aan het standaard functioneel ontwerp én aan de trainingsomgeving. Dit doen we in nauwe samenwerking met de OCC | Implementatie Partner en stakeholders van zorgorganisaties. Nu kunnen zorgorganisaties daarmee in hun eigen eLab kennismaken en experimenteren, binnen de context van hun eigen werkproces.”

Een recent voorbeeld van zo’n nieuwe functionaliteit is het sensorbeheer voor key users van zorgorganisaties. Voortaan kunnen zorgverleners ook alarmen in- en uitschakelen. Dat kan spannend zijn, ook voor zorgmedewerkers zelf. In het eLab kunnen ze dit proberen zonder dat er echte alarmen worden gemist. Het kan ook gaan om bijvoorbeeld smart wearables. In het eigen eLab ontdekken innovatiemanagers en zorgverleners hoe zoiets werkt binnen Open Care Connect.

Voordelen voor zorgorganisaties

Het Innovatie- en Adoptieprogramma biedt meerdere voordelen. Evi: “Anders dan bij een proof of concept (poc) of pilot wordt het zorgproces niet verstoord. En omdat zorgprofessionals er al aan hebben geproefd, worden zij niet verrast met een nieuwe functionaliteit die ze ineens moeten gebruiken. Dat vergemakkelijkt de adoptie. En last but not least: zorgorganisaties zijn er zeker van dat ze Open Care Connect ten volle benutten, én dat ze blijven innoveren.”

Nieuwsgierig?

Neem contact met ons op, we organiseren graag een inspiratiesessie in ons eLab!

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp
Testomgeving voor zorgorganisaties

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.