OCC | Gateway versie 2.0 nu beschikbaar!

Gestandaardiseerd implementeren, beheren en doorontwikkelen van zorgtechnologie

Als zorgorganisatie wil je graag zo min mogelijk onderhoudskosten voor jouw zorgtechnologie en juist meer budget voor zorgverlening. Bovendien is het fijn als je zoveel mogelijk zelf het beheer kan doen van de zorginfra. Daar hebben we iets slims op gevonden.

Nieuwe versie van de OCC | Gateway

OCC | Technology Partner Eurocom lanceert een nieuwe versie van de OCC | Gateway. De Gateway is de intelligente hub die informatie van sensoren verzamelt, combineert en verrijkt. Denk aan bewegingssensoren en slimme bedmatten. Martijn Schuurmans, CEO van Eurocom legt het uit: “De eerste versie heeft een standaard behuizing. Het kwam soms voor dat kabels vanuit alle kanten werden aangevoerd. Dat bemoeilijkte storingen vinden en kleine uitbreidingen. Bij het ontwerpen van de nieuwe gateway namen we het installatieproces als uitgangspunt. Daardoor is het snel en makkelijk te installeren, te vervangen en te onderhouden.”

Bij de set-up wordt op de bodemplaat de bovendeksel geplaatst. Hierin zit de printplaat met connectoren. Een kwestie van klikken en 2 schroefjes erin. In de laatste stap worden de kabels aangesloten op de connectoren. Omdat alle draden eenduidig worden aangevoerd aan de onderzijde van de gateway, zijn die goed afgescheiden van de elektronica. Vijf leds geven aan of de installatie correct is gebeurd. Nu kan de onder-deksel erop en raakt de techniek uit het zicht. “Dit zorgt ervoor dat de gateway er geweldig uitziet”, aldus Martijn.

Nieuwe plug & play software

De tweede verandering is, dat versie 2 van de software beschikbaar komt. Die komt beschikbaar voor zowel de huidige als de nieuwe OCC | Gateway. “Het grote voordeel van de nieuwe versie is, dat je als beheerder lokaal in de OCC | Gateway kan, dus ook zonder cloudverbinding. Je logt simpelweg met je laptop in op de webserver van de OCC | Gateway, die een eigen webpagina heeft. Op deze pagina kan je tests en analyses doen. Dit betekent ook dat zorgorganisaties het beheer van sensoren zelf kunnen doen. Zorgprofessionals kunnen zelf makkelijk een sensor of instelling toevoegen óf juist verwijderen, doormeldingen anders inrichten, roosters wijzigen, enzovoort.”

Continu upgraden

Minstens zo fijn is het dat Eurocom de software op alle delen van de OCC | Gateway blijft upgraden. Martijn: “Daardoor kunnen gebruikers jarenlang blijven beschikken over de laatste functies. Dit sluit aan ons onze evergreen-ambitie. Evergreen techniek zorgt ervoor dat zorgorganisaties jarenlang kunnen beschikken over zorgtechnologie die continu doorontwikkelt zodat AI-toepassingen, slimme bedden en straks wellicht slimme deuren i.p.v. slimme sloten eenvoudig ontsloten kunnen worden op de zorgprocessen. Net als de mogelijkheid om in de toekomst modules te vervangen in de hardware.”

Minder kosten, meer grip

Al deze ontwikkelingen hebben nogal wat voordelen voor zorgorganisaties. “Dankzij de nieuwe software kunnen zorgorganisaties makkelijker en meer zelf het beheer doen. Dit gaat onderhoudskosten schelen. Bovendien: hoe meer een zorgorganisatie zelf kan doen, hoe meer medewerkers het gaan ervaren als hun systeem. Dit vergroot het draagvlak van Open Care Connect.”

Met deze techniek worden de oplossingen SeeF (slimme leefomgeving voor cliënten en bewoners) en Eevi (slimme digitale werkomgeving voor zorgprofessionals) binnen Open Care Connect ondersteunt en bevorderen wij de kwaliteit van leven en werk.

Meer weten over onze slimme oplossingen en welke rol de nieuwe Gateway hierin heeft? Neem contact op met een van onze specialisten!

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.