Gebrek aan tijd en kennis verhindert opschaling zorgtechnologie

Verpleeghuizen gebruiken steeds meer zorgtechnologie. Echter, er is nog altijd geen sprake van een grootschalige inzet van zorgtechnologie. Bovendien is technologie bij veel organisaties nog geen onderdeel van hun visie op zorg. Dat komt vooral door gebrek aan tijd en kennis. Dat blijkt uit het onderzoek dat Jester Strategy uitvoerde in opdracht van het ministerie van VWS. Jester adviseert organisaties die al meer ervaring hebben met zorgtechnologie om samen met leveranciers te experimenteren met geïntegreerde technologie. Open Care Connect is hier volop bij betrokken.

Steeds meer verpleeghuizen zien het belang in van zorgtechnologie. Want het kan bijdragen aan meer tijd en aandacht voor de cliënt. En daarmee aan kwaliteit van zorg en meer veiligheid. Uiteindelijk kan zorgtechnologie het leven van mensen waardiger maken. Dankzij technologie kunnen teams en organisaties bovendien slimmer werken. Dat lukt alleen als technologie een integraal onderdeel wordt van de visie op zorg van een verpleeghuis. Echter, vaak ontbreekt de kennis en ervaring voor de introductie en opschaling van zorgtechnologie.

Advies: ga experimenteren met technologie
Jester Strategy adviseert zorgorganisaties die minder ervaring hebben met technologie te starten met enkele losse toepassingen. Meer ervaren organisaties krijgen het advies het voortouw te nemen en samen met andere zorgaanbieders en leveranciers te experimenteren met geïntegreerde technologie. Samen vormen ze een lerend netwerk voor het uitwisselen van kennis en ervaring. Meer ervaren organisaties benaderen zorgtechnologie proactief en vaak als integraal onderdeel van de visie op zorg. Zij zetten technologie bovengemiddeld vaak in voor de ontwikkeling van de organisatie.

Proof of concepts
Open Care Connect werkt al op deze manier. In nauwe samenwerking met zorgorganisaties voeren we proof of concepts uit en implementeren we oplossingen. Zo hebben we al samenwerkingen met onder andere tanteLouise in Noord-Brabant (leefcirkels), Zorgwaard en HW Wonen (personenalamering, domotica, deurontsluiting), Laurens (alarmopvolging) en Patyna Thuiszorg (personenalarmering en deurontsluiting). We ondersteunen hen bij hun digitale transformatie. Dat doen we samen met gespecialiseerde partners. Samen werken we aan de ontwikkeling en implementatie van het Open Care Connect ecosysteem. Op dit platform worden de producten en diensten van diverse fabrikanten aangesloten en onderling gekoppeld. Nieuwe én bestaande technologie. Zo maken zorgorganisaties geleidelijk de overgang naar nieuwe oplossingen. Met centraal beheer en gebruik via één platform en één mobiele app.

Ook experimenteren?
Wilt u ook experimenteren met zorgtechnologie? Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden voor u zijn.
Dit kan via e-mail: info@opencareconnect.eu of telefonisch op nummer: 040 – 264 5500.

Deel dit bericht

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook

Gerelateerde berichten

Actueel

Meer werk- en leefplezier met nieuw systeem ZONL Zonnewiede

Open Care Connect ondersteunt zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie en innovatie. Een goed voorbeeld daarvan is de zorginnovatie-oplossing bij locatie Zonnewiede van ZONL. Een uitdagend project met een korte doorlooptijd. Cruciaal hierbij was een goede samenwerking tussen alle betrokken partijen: Hollander Techniek, Kadex en Eurocom Group. Zonnewiede in Giethoorn is een woonzorgcentrum met 23 intramurale appartementen (met eigen ingang) voor verzorging en verpleging en 35 aanleunwoningen. Het zorgalarmeringsysteem was na jaren van trouwe dienst aan vervanging toe. Aan onze implementatiepartner Hollander Techniek de vraag een voorstel te schrijven voor een

Lees verder »