Gebrek aan tijd en kennis verhindert opschaling zorgtechnologie

Verpleeghuizen gebruiken steeds meer zorgtechnologie. Echter, er is nog altijd geen sprake van een grootschalige inzet van zorgtechnologie. Bovendien is technologie bij veel organisaties nog geen onderdeel van hun visie op zorg. Dat komt vooral door gebrek aan tijd en kennis. Dat blijkt uit het onderzoek dat Jester Strategy uitvoerde in opdracht van het ministerie van VWS. Jester adviseert organisaties die al meer ervaring hebben met zorgtechnologie om samen met leveranciers te experimenteren met geïntegreerde technologie. Open Care Connect is hier volop bij betrokken.

Steeds meer verpleeghuizen zien het belang in van zorgtechnologie. Want het kan bijdragen aan meer tijd en aandacht voor de cliënt. En daarmee aan kwaliteit van zorg en meer veiligheid. Uiteindelijk kan zorgtechnologie het leven van mensen waardiger maken. Dankzij technologie kunnen teams en organisaties bovendien slimmer werken. Dat lukt alleen als technologie een integraal onderdeel wordt van de visie op zorg van een verpleeghuis. Echter, vaak ontbreekt de kennis en ervaring voor de introductie en opschaling van zorgtechnologie.

Advies: ga experimenteren met technologie
Jester Strategy adviseert zorgorganisaties die minder ervaring hebben met technologie te starten met enkele losse toepassingen. Meer ervaren organisaties krijgen het advies het voortouw te nemen en samen met andere zorgaanbieders en leveranciers te experimenteren met geïntegreerde technologie. Samen vormen ze een lerend netwerk voor het uitwisselen van kennis en ervaring. Meer ervaren organisaties benaderen zorgtechnologie proactief en vaak als integraal onderdeel van de visie op zorg. Zij zetten technologie bovengemiddeld vaak in voor de ontwikkeling van de organisatie.

Proof of concepts
Open Care Connect werkt al op deze manier. In nauwe samenwerking met zorgorganisaties voeren we proof of concepts uit en implementeren we oplossingen. Zo hebben we al samenwerkingen met onder andere tanteLouise in Noord-Brabant (leefcirkels), Zorgwaard en HW Wonen (personenalamering, domotica, deurontsluiting), Laurens (alarmopvolging) en Patyna Thuiszorg (personenalarmering en deurontsluiting). We ondersteunen hen bij hun digitale transformatie. Dat doen we samen met gespecialiseerde partners. Samen werken we aan de ontwikkeling en implementatie van het Open Care Connect ecosysteem. Op dit platform worden de producten en diensten van diverse fabrikanten aangesloten en onderling gekoppeld. Nieuwe én bestaande technologie. Zo maken zorgorganisaties geleidelijk de overgang naar nieuwe oplossingen. Met centraal beheer en gebruik via één platform en één mobiele app.

Ook experimenteren?
Wilt u ook experimenteren met zorgtechnologie? Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden voor u zijn.
Dit kan via e-mail: info@opencareconnect.eu of telefonisch op nummer: 040 – 264 5500.

Deel dit bericht

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook

Gerelateerde berichten

Hollander_Eurocom
Actueel

Hollander Techniek nieuwe partner in het Open Care Connect ecosysteem

Vanaf deze zomer is de samenwerking tussen Eurocom Group en Hollander Techniek een feit. Dit houdt in dat Hollander Techniek een nieuwe partner is in het Open Care Connect ecosysteem. De visie van Eurocom Group, het Open Care Connect ecosysteem en de route naar de toekomst sluiten aan bij de visie en behoefte van Hollander Techniek.

Lees verder »
Actueel

Proef nieuwe alarmafhandeling Laurens succesvol verlopen

Cliënten, zorgmedewerkers en medewerkers van de Zorgcentrale. Allemaal zijn ze overwegend positief over de nieuwe methode van alarmopvolging die Laurens afgelopen mei testte. De Rotterdamse zorgorganisatie voerde de Proof of Concept (PoC) uit in nauwe samenwerking met Eurocom Group. Laurens denkt nu na over opschaling. Ook andere organisaties hebben interesse.

Lees verder »

Minder licentiekosten, meer waardevolle sturingsdata

Heeft u veel medewerkers in dienst? En ziet u op tegen de licentiekosten van CQ-Net Live, het cloudplatform binnen Open Care Connect? Niet nodig! Dankzij het ‘pay per use’-model betaalt u slechts voor het daadwerkelijke gebruik per uur per gebruiker. De besparingen kunnen hoog oplopen. Het eerste testproject vindt plaats bij zorgorganisatie Careyn. Hoe ‘pay per use’ werkt? Met ‘pay per use’ betaalt u alleen voor medewerkers die daadwerkelijk zijn ingelogd. Dat is bijvoorbeeld een voordeel voor organisaties met veel parttimers en vrijwilligers. Open Care Connect past daardoor bij elk

Lees verder »