Pakket service en support verder verbeterd – 24×7 bereikbaar én stand-by

De zorg gaat 24/7 door. Partners binnen het Open Care Connect ecosysteem kunnen daarom terugvallen op een compleet pakket aan service en support. We noemen dit: onze Managed Solution. Onlangs hebben we dit pakket naar een nóg hoger level gebracht.

24×7 service

Eurocom Group, ontwikkelaar van Open Care Connect, is naast de al bestaande standby-storingsdienst nu ook altijd buiten kantoortijden bereikbaar voor storingen of calamiteiten. Is er iets aan de hand met onze diensten? Dan lossen we de verstoring zo nodig direct op. Open Care Connect biedt namelijk 24×7 service. Er is altijd iemand bereikbaar voor service en support. Gaat het om een P1-incident? Dan staat altijd een collega stand-by die de storing oppakt.

De Eurocom Group 24×7 Service is voor P1-incidenten buiten kantoortijden bereikbaar op telefoonnummer: 040 2645570. Binnen kantoortijd zijn wij bereikbaar via onze SSD en per telefoon.

Managed Solution

Onze partners krijgen de service en ondersteuning die nodig is om onze diensten optimaal te laten draaien. Dit noemen wij: de Managed Solution. We helpen hierbij onze partners met alle zaken omtrent onze diensten. We lossen niet alleen storingen op, maar we behandelen ook technische vragen en change requests. Deze kunnen worden ingediend via onze digitale Self Service Desk (SSD). Daarnaast hebben we een breed pakket aan trainingen die wij onze partners bieden.

Open Care Connect - Support

Deel dit bericht

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook

Gerelateerde berichten

Hollander_Eurocom
Actueel

Hollander Techniek nieuwe partner in het Open Care Connect ecosysteem

Vanaf deze zomer is de samenwerking tussen Eurocom Group en Hollander Techniek een feit. Dit houdt in dat Hollander Techniek een nieuwe partner is in het Open Care Connect ecosysteem. De visie van Eurocom Group, het Open Care Connect ecosysteem en de route naar de toekomst sluiten aan bij de visie en behoefte van Hollander Techniek.

Lees verder »
Actueel

Gebrek aan tijd en kennis verhindert opschaling zorgtechnologie

Verpleeghuizen gebruiken steeds meer zorgtechnologie. Echter, er is nog altijd geen sprake van een grootschalige inzet van zorgtechnologie. Bovendien is technologie bij veel organisaties nog geen onderdeel van hun visie op zorg. Dat komt vooral door gebrek aan tijd en kennis. Dat blijkt uit het onderzoek dat Jester Strategy uitvoerde in opdracht van het ministerie van VWS.

Lees verder »