Pakket service en support verder verbeterd – 24×7 bereikbaar én stand-by

De zorg gaat 24/7 door. Partners binnen het Open Care Connect ecosysteem kunnen daarom terugvallen op een compleet pakket aan service en support. We noemen dit: onze Managed Solution. Onlangs hebben we dit pakket naar een nóg hoger level gebracht.

24×7 service

Eurocom Group, ontwikkelaar van Open Care Connect, is naast de al bestaande standby-storingsdienst nu ook altijd buiten kantoortijden bereikbaar voor storingen of calamiteiten. Is er iets aan de hand met onze diensten? Dan lossen we de verstoring zo nodig direct op. Open Care Connect biedt namelijk 24×7 service. Er is altijd iemand bereikbaar voor service en support. Gaat het om een P1-incident? Dan staat altijd een collega stand-by die de storing oppakt.

De Eurocom Group 24×7 Service is voor P1-incidenten buiten kantoortijden bereikbaar op telefoonnummer: 040 2645570. Binnen kantoortijd zijn wij bereikbaar via onze SSD en per telefoon.

Managed Solution

Onze partners krijgen de service en ondersteuning die nodig is om onze diensten optimaal te laten draaien. Dit noemen wij: de Managed Solution. We helpen hierbij onze partners met alle zaken omtrent onze diensten. We lossen niet alleen storingen op, maar we behandelen ook technische vragen en change requests. Deze kunnen worden ingediend via onze digitale Self Service Desk (SSD). Daarnaast hebben we een breed pakket aan trainingen die wij onze partners bieden.

Open Care Connect - Support

Deel dit bericht

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook

Gerelateerde berichten

Zorgprofessional opent deur met mobile telefoon
Actueel

Financiering Open Care Connect m.b.v. subsidies

De vergoedingen vanuit het Kwaliteitskader, een subsidieregeling, geven zorgorganisaties de mogelijkheid om extra personeel en middelen in te zetten op specifieke ‘projecten’ m.b.t. intramurale zorgverlening. Gelden kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor extra toezicht in de gezamenlijke ruimtes en voor opleidingen en bereikbaarheidsdiensten. Deze gelden maken het dus mogelijk om extra personeel aan te trekken om zorg beter te maken. Bij de besteding van deze gelden, mocht tot voor kort 15% besteed worden aan niet-formatie uren. Echter in dit percentage zit beweging: Met een goed plan kunnen deze gelden nu ook

Lees verder »
Actueel

Meer werk- en leefplezier met nieuw systeem ZONL Zonnewiede

Open Care Connect ondersteunt zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie en innovatie. Een goed voorbeeld daarvan is de zorginnovatie-oplossing bij locatie Zonnewiede van ZONL. Een uitdagend project met een korte doorlooptijd. Cruciaal hierbij was een goede samenwerking tussen alle betrokken partijen: Hollander Techniek, Kadex en Eurocom Group. Zonnewiede in Giethoorn is een woonzorgcentrum met 23 intramurale appartementen (met eigen ingang) voor verzorging en verpleging en 35 aanleunwoningen. Het zorgalarmeringsysteem was na jaren van trouwe dienst aan vervanging toe. Aan onze implementatiepartner Hollander Techniek de vraag een voorstel te schrijven voor een

Lees verder »