Ontdek de kracht van ‘pay-per-use’ in Open Care Connect

Minder licentiekosten, meer waardevolle sturingsdata

Heeft u veel medewerkers in dienst? En ziet u op tegen de licentiekosten van CQ-Net Live, het cloudplatform binnen Open Care Connect? Niet nodig! Dankzij het ‘pay per use’-model betaalt u slechts voor het daadwerkelijke gebruik per uur per gebruiker. De besparingen kunnen hoog oplopen. Het eerste testproject vindt plaats bij zorgorganisatie Careyn. Hoe ‘pay per use’ werkt?

Met ‘pay per use’ betaalt u alleen voor medewerkers die daadwerkelijk zijn ingelogd. Dat is bijvoorbeeld een voordeel voor organisaties met veel parttimers en vrijwilligers. Open Care Connect past daardoor bij elk businessmodel. Of u nu een grote of een kleine zorgorganisatie heeft. Het huidige model gaat nog uit van het gebruik per medewerker per maand, dat wordt dus nu per uur. Zorgorganisaties betalen dus alleen voor de uren die medewerkers daadwerkelijk werken. Hiermee komen we nóg dichterbij een eerlijk model voor duurzame zorg. Reden waarom zorgorganisatie Careyn graag partner is van Open Care Connect. Samen richten we de processen bij Careyn beter in.

Automatische gegevensinvoer

Als u kiest voor Open Care Connect, maakt u gebruik van ons cloudplatform CQ-Net Live. Uw medewerkers staan geregistreerd in uw eigen backoffice-omgeving, bijvoorbeeld uw HR-systeem. Via een API-koppeling worden die gegevens ook automatisch ingevoerd in CQ-Net Live. Het mooie is: dankzij ‘pay per use’ meldt u een nieuwe medewerker aan zonder dat hij of zij automatisch een licentie krijgt voor het gebruik van het CQ-Net Live. Bijvoorbeeld omdat deze medewerker niet direct met CQ-Net Live hoeft te werken. Dát scheelt kosten. Bovendien blijft uw systeem schoon.

Betaal nooit per ongeluk voor een ex-medewerker

En u bespaart nóg meer. Want dankzij de automatische synchronisatie betaalt u nooit per ongeluk voor een medewerker die niet meer in dienst is bij uw organisatie. Immers, medewerkers die u uit uw HR-systeem haalt, worden real-time verwijderd uit CQ-Net Live. Een prettige zekerheid.

Betere data om op te sturen

Het ‘pay per use’-model resulteert ook in betere Business Intelligence-rapportages om op te sturen. Immers, omdat u alleen betaalt voor het daadwerkelijke gebruik per medewerker, kunt u gerust meer persoonlijke accounts aanmaken. Dat geeft u beter (real-time!) inzicht in de kosten per medewerker, project en organisatie. Ook heeft u real-time zicht op de bezetting en presentie van medewerkers met specifieke functies. Kortom, betere data om organisatieverbeteringen door te voeren.

Deel dit bericht

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook

Gerelateerde berichten

Zorgtechnologie en Wet zorg en dwang
Actueel

Zorgtechnologie voor dementerende ouderen: vrijheid óf vrijheidsbeperking?

De zorg verplaatst zich steeds meer naar thuis. Maar waar de zorg ook wordt gegeven, thuis of in een instelling, ze moet veilig en verantwoord zijn én bijdragen aan kwaliteit van leven. Wil je dat mensen een goed leven hebben, dan horen daar in principe geen vrijheidsbeperkende maatregelen bij. De nieuwe Wet zorg en dwang beschermt mensen hiertegen. De wet stelt strikte eisen aan onder meer de inzet van zorgtechnologie. Sommige technologie in de zorg vergroot de vrijheid, andere is vrijheidsbeperkend. En sommige technologie doet beide. Zorg en technologie zijn

Lees verder »
Actueel

Slimme sloten voor 180 woningen in Hoeksche Waard

Zorgaanbieders Alerimus, Heemzicht, Zorgwaard, Careyn, Stichting Personenalarmering Hoeksche Waard (SPHW) en corporatie HW Wonen werken samen aan het project Slim Langer Thuis. Dit vanuit hun gezamenlijke ambitie om de zorg thuis slimmer in te richten. En met als doelstellingen om de zorg zo lang mogelijk uit te stellen (preventie), het helpend vermogen met én voor de lokale gemeenschap te versterken (participatie) en de zorgcapaciteit te vergroten door slimmer te organiseren (innovatie). Open Care Connect Thuis zorgt binnen het project voor veiliger wonen en slimmere zorg. Binnen de eerste pilot van

Lees verder »
Zorgprofessional opent deur met mobile telefoon
Actueel

Financiering Open Care Connect m.b.v. subsidies

De vergoedingen vanuit het Kwaliteitskader, een subsidieregeling, geven zorgorganisaties de mogelijkheid om extra personeel en middelen in te zetten op specifieke ‘projecten’ m.b.t. intramurale zorgverlening. Gelden kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor extra toezicht in de gezamenlijke ruimtes en voor opleidingen en bereikbaarheidsdiensten. Deze gelden maken het dus mogelijk om extra personeel aan te trekken om zorg beter te maken. Bij de besteding van deze gelden, mocht tot voor kort 15% besteed worden aan niet-formatie uren. Echter in dit percentage zit beweging: Met een goed plan kunnen deze gelden nu ook

Lees verder »