Meer systeemveiligheid met Watchdog-software 

Een goed systeem is veel meer dan een werkend systeem dat voldoet aan de gevraagde wensen en eisen. Het is ook veilig en bewaakt. Zeker in de zorg kan het vergaande gevolgen hebben als een (alarmering)systeem niet naar behoren werkt. Het belang van de systeemveiligheid is dus heel groot.

Een bewaakt systeem
Binnen Open Care Connect kijken we continu naar manieren om de systeemveiligheid te verhogen. Met als doel: meer zekerheid en veiligheid voor medewerkers en cliënten in de zorg. Eén van de oplossingen die we daarvoor ontwikkelden is de Watchdog-software.  Deze software wordt geïnstalleerd op een NetBOX3 die is verbonden met de CQ-Net Server. De Watchdog ontvangt elke 15 seconden een melding van de CQ-Net Server, ook wel een heartbeat genoemd. Ontbreekt deze melding, dan komt het systeem in alarm. De zorgorganisatie ontvangt het alarm op een zelf te kiezen apparaat. Bijvoorbeeld een lamp, een zoemer of (mobiele) telefoon. De technische dienst en de zorgprofessionals ontvangen dit alarm. Ze kunnen direct actie ondernemen.

Meerdere locaties?
Zorgorganisaties kunnen kiezen voor één Watchdog per CQ-Net Server, maar er kunnen ook meerdere Watchdogs worden aangesloten. Dit is bijvoorbeeld interessant als er één CQ-Net Server wordt gebruikt om meerdere locaties te bedienen. Alarmmeldingen kunnen dan per locatie worden ontvangen, zodat medewerkers snel kunnen handelen en het systeem blijft werken.

Watchdog CQ-Net Server

Deel dit bericht

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook

Gerelateerde berichten

Actueel

Gebrek aan tijd en kennis verhindert opschaling zorgtechnologie

Verpleeghuizen gebruiken steeds meer zorgtechnologie. Echter, er is nog altijd geen sprake van een grootschalige inzet van zorgtechnologie. Bovendien is technologie bij veel organisaties nog geen onderdeel van hun visie op zorg. Dat komt vooral door gebrek aan tijd en kennis. Dat blijkt uit het onderzoek dat Jester Strategy uitvoerde in opdracht van het ministerie van VWS. Jester adviseert organisaties die al meer ervaring hebben met zorgtechnologie om samen met leveranciers te experimenteren met geïntegreerde technologie. Open Care Connect is hier volop bij betrokken.

Lees verder »
Actueel

Proef nieuwe alarmafhandeling Laurens succesvol verlopen

Cliënten, zorgmedewerkers en medewerkers van de Zorgcentrale. Allemaal zijn ze overwegend positief over de nieuwe methode van alarmopvolging die Laurens afgelopen mei testte. De Rotterdamse zorgorganisatie voerde de Proof of Concept (PoC) uit in nauwe samenwerking met Eurocom Group. Laurens denkt nu na over opschaling. Ook andere organisaties hebben interesse.

Lees verder »
Ecosysteem

Nieuw: API voor koppelingen met CQ-Net Server en CQ-Net Live

Organisaties die succesvol digitaal transformeren, nemen een belangrijke voorsprong op de concurrentie. Dat geldt ook voor zorgorganisaties. Maar hoe koppel je al die verschillende systemen nu slim aan elkaar, zodat een geautomatiseerde oplossing ontstaat voor informatie-uitwisseling? Daarvoor ontwikkelden we een application programming interface, oftewel: API.

Lees verder »