Hollander Techniek nieuwe partner in het Open Care Connect ecosysteem

Vanaf deze zomer is de samenwerking tussen Eurocom Group en Hollander Techniek een feit. Dit houdt in dat Hollander Techniek een nieuwe partner is in het Open Care Connect ecosysteem.

Over Hollander Techniek

Hollander Techniek is opgericht in 1974 en begon destijds als elektrotechnisch installatiebedrijf. Inmiddels is het bedrijf gegroeid tot systemintegrator met meer dan 500 medewerkers, met focus op ‘technische waardecreatie’ in de vorm van oplossingen die de standaard overstijgen. Binnen de zorgmarkt begeleidt Hollander Techniek zorgorganisaties om technieken zo in te zetten dat dit een verbetering oplevert voor cliënten, medewerkers en organisatie. Zij bieden daartoe een oplossing die zowel qua proces, begeleiding, samenwerkingsvorm als onderliggende techniek in staat is om mee te groeien in de veranderende wereld. Hollander Techniek biedt zorgtechnologie als prestatiegerichte dienst aan. Hollander Techniek neemt gedurende de gehele gebruiksperiode verantwoordelijkheid. Daarin wordt de werkwijze van de zorgprofessional, de veranderende zorgbehoefte van bewoners en ondersteuning met zorgtechnologie continu op elkaar afgestemd. De samenwerking met Eurocom Group vormt een belangrijke pijler om dit mogelijk te maken.

Waarom samenwerken?

De visie van Eurocom Group, het Open Care Connect ecosysteem en de route naar de toekomst sluiten aan bij de visie en behoefte van Hollander Techniek. Doordat er koppelingen zijn met vrijwel alle zorgalarmeringsoplossingen kan Hollander Techniek klanten een migratiepad bieden waarin delen van de bestaande zorgalarmering behouden blijven. Open Care Connect voorziet in managementinformatie met de mogelijkheid dit klantspecifiek te maken. Dit stelt Hollander Techniek in staat om aan te sluiten bij klantspecifieke thema’s en daar verbeterslagen door te voeren. Het open karakter van Open Care Connect biedt bovendien mogelijkheden om in de toekomst hulpmiddelen te ontsluiten die we vandaag nog niet in beeld hebben.

Hollander_Eurocom

Deel dit bericht

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook

Gerelateerde berichten

Actueel

Gebrek aan tijd en kennis verhindert opschaling zorgtechnologie

Verpleeghuizen gebruiken steeds meer zorgtechnologie. Echter, er is nog altijd geen sprake van een grootschalige inzet van zorgtechnologie. Bovendien is technologie bij veel organisaties nog geen onderdeel van hun visie op zorg. Dat komt vooral door gebrek aan tijd en kennis. Dat blijkt uit het onderzoek dat Jester Strategy uitvoerde in opdracht van het ministerie van VWS.

Lees verder »
Actueel

Proef nieuwe alarmafhandeling Laurens succesvol verlopen

Cliënten, zorgmedewerkers en medewerkers van de Zorgcentrale. Allemaal zijn ze overwegend positief over de nieuwe methode van alarmopvolging die Laurens afgelopen mei testte. De Rotterdamse zorgorganisatie voerde de Proof of Concept (PoC) uit in nauwe samenwerking met Eurocom Group. Laurens denkt nu na over opschaling. Ook andere organisaties hebben interesse.

Lees verder »
Partners

Laurens test nieuw proces van alarmopvolging

Voor goede thuiszorg is het belangrijk dat medewerkers snel kunnen reageren op een alarmmelding. Zodat ze snel ter plaatse zijn en weten welke zorg nodig is. Er mag dus geen kostbare tijd verloren gaan. Zorgorganisatie Laurens voert momenteel een proof of concept uit, waarbij ze vooral kijkt naar de opvolging binnen het wijkteam. Met als uiteindelijke doel dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen wonen.

Lees verder »