CT2 van Curatech gekoppeld binnen Open Care Connect 

Curatech is al meer dan 15 jaar fabrikant en ontwikkelaar van personenalarmering. Met diverse producten is dit bedrijf actief in de thuiszorg en in ziekenhuizen, zorginstellingen en wooncomplexen. De ervaren productontwikkelaars van Curatech ontwikkelen en produceren producten in eigen huis. Ze bedienen hiermee zorgorganisaties in heel Nederland.

Vanaf januari 2019 is Curatech een Technology Partner van Open Care Connect en wordt het alarmtoestel CT2 gekoppeld aan CQ-Net Live. Dit is het cloudplatform binnen Open Care Connect. Met de CT2-personenalarmering beoogt Curatech langdurig zieken en ouderen langer onafhankelijk thuis te kunnen laten wonen. Het is een veelzijdig alarmtoestel dat in combinatie met diverse randapparaten de (draadloze) alarmmeldingen van de cliënt verwerkt via gsm, internet of een analoge aansluiting.

Alarmafhandeling op de CT2 bij zorgorganisatie Waardeburgh en Talent

Binnen Open Care Connect wordt onder meer gebruik gemaakt van de systemen CQ-Net Live en CQ-Mobile. Stichting Waardeburgh en Talent gaan deze systemen inzetten in combinatie met de CT2 van Curatech. Alarmering met de CT2 vindt plaats via de cloud (CQ-Net Live), waarbij de afhandeling op een mobiel device (CQ-Mobile) gebeurt. De CT2 wordt direct bij Curatech ingekocht. De installatie wordt uitgevoerd door de zorgorganisaties zelf.

Technology Partner

Toonaangevende fabrikanten in binnen- en buitenland sluiten zich aan bij Open Care Connect. Zij vinden het belangrijk dat alle technologieën die een zorgorganisatie gebruikt, passen binnen één ecosysteem. Een systeem dat centraal wordt beheerd en waarbij medewerkers met één mobiele app werken.

CT2 Curatech binnen Open Care Connect

Deel dit bericht

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook

Gerelateerde berichten

Actueel

Proef nieuwe alarmafhandeling Laurens succesvol verlopen

Cliënten, zorgmedewerkers en medewerkers van de Zorgcentrale. Allemaal zijn ze overwegend positief over de nieuwe methode van alarmopvolging die Laurens afgelopen mei testte. De Rotterdamse zorgorganisatie voerde de Proof of Concept (PoC) uit in nauwe samenwerking met Eurocom Group. Laurens denkt nu na over opschaling. Ook andere organisaties hebben interesse.

Lees verder »
Partners

Laurens test nieuw proces van alarmopvolging

Voor goede thuiszorg is het belangrijk dat medewerkers snel kunnen reageren op een alarmmelding. Zodat ze snel ter plaatse zijn en weten welke zorg nodig is. Er mag dus geen kostbare tijd verloren gaan. Zorgorganisatie Laurens voert momenteel een proof of concept uit, waarbij ze vooral kijkt naar de opvolging binnen het wijkteam. Met als uiteindelijke doel dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen wonen.

Lees verder »